Одна з найулюбленіших страв закарпатців. Це і не друга страва і не суп - це витвір мистецтва угорського походження, простий в приготуванні і неймовірний при смакуванні. Це частий гість на нашому столі , я знаю майже 30 рецептів гуляшу, хоча існує на багато більше, і цей рецепт один з найкращих, з використанням квасолі та реберець. Смачного вам :)
Ребра (телятина) 600 гр
Свинна шия (сирокопчена) 250 гр
Сало 100 гр
Цибуля 1 шт
Часник 5 зубчиків
Квасоля 1,5-2 ст.
Перець солодкий маринований 100 гр
паприка 2 ст.л.
кмин щіпка
сіль,чорний перець
цукор 2 ч.л.
смалець 1 ст.л.
перець чілі
жирні вершки 100 гр
На смальці обсмажити подрібнене (маленькі кубики сало), далі обсмажити цибулю та часник до до легкого золотистого кольору, додати ребра, подрібнену свинину та смажити до коричневого кольору. Всипати паприку,цукор і смажити ще 1 хв. Влити воду, рівень води має бути вищий на три пальці від рівня ребер. Довести до кипіння і спусти вогонь. Готувати приблизно 15 хв. Далі додаємо квасолю і тмин(попередньо замочити у холодній воді на ніч) і готуємо на маленькому вогні приблизно 1- 1,15 годину. Додаємо солодкий перець порізаний смужками і при бажанні перець чілі. Готуємо ще 20-30 хв. Солимо та перчимо . Вводимо вершки, доводимо до кипіння і вимикаємо. Смачного :)
Одно из самых любимых блюд закарпатцев. Это и не второе блюдо и не суп - это произведение искусства венгерского происхождения, простой в приготовлении и невероятный вовремя поглощения :). Это частый гость на нашем столе ,поэтому я знаю почти 30 рецептов гуляша, некоторым научил папа, некоторым мама и бабушка, а некоторым венгреские повара, хотя существует на много больше, и этот рецепт один из лучших, с использованием фасоли и ребрышек. Что ж делюсь сокровенным .Приятного аппетита :)
Ребра (телятина) 600 гр
Свиная шея (сырокопченая) 250 гр
Сало 100 гр
Лук 1 шт
Чеснок-5 зубчиков
Фасоль 1,5-2 ст.
Перец сладкий маринованный 100 гр
паприка 2 ст.л.
тмин щепотка
соль,черный перец
сахар 2 ч.л.
жир 1 ст.л.
перец чили
жирные сливки 100 гр
На жире обжарить измельченные (маленькие кубики сало), далее обжарить лук и чеснок до легкого золотистого цвета, добавить ребра, измельченную свинину и жарить до коричневого цвета. Всыпать паприку,сахар и жарить еще 1 мин. Влить воду, уровень воды должен быть выше на три пальца от уровня ребер. Довести до кипения и спустить огонь. Готовить примерно 15 мин. Далее добавляем фасоль и тмин(предварительно замочить в холодной воде на ночь) и готовим на маленьком огне примерно 1 - 1,15 час. Добавляем сладкий перец порезанный полосками и при желании перец чили. Готовим еще 20-30 мин. Солим и перчим . Вводим сливки, доводим до кипения и выключаем. Приятного аппетита :)
One of the most favorite dishes of Transcarpathians. It is not soup - this is hungarian work of art,simple to prepare and incredible when you eat it :). This is a frequent guest on our table ,so I know almost 30 goulash recipes, some of them my dad taught me, mother and grandmother, and some I ve learnt when I was in Hungary, This recipe is one of the best, using beans and ribs. Check it out :)
Ribs (veal) 400 gr
Pork neck (smoked) 250 gr
Bacon 100 g
Onions 1 PC
Garlic-5 cloves
Beans 1.5-2 glasses
Sweet red pepper marinated 100 gr
paprika 2 tablespoons
a pinch of cumin
salt,black pepper
sugar 2 tsp
fat 1 tbsp
chili 1 PC
double cream 100 g
On fat fry chopped (small cubes of bacon), then fry the onion and garlic until light Golden in color, add the ribs, chopped pork and fry until brown. Add the paprika,sugar and fry for 1 minute, Pour water, the water level should be higher on three fingers from ribs level. Bring to a boil and lower the heat. Cook about 15 minutes Then add the beans and cumin( beans previously soaked in cold water overnight) and cook on low heat for about 1 - 1.15 an hour. Add peppers cut into strips and a chili pepper if like. Cook another 20-30 minutes. Put Salt and pepper .Add double cream, bring to a boil and turn off. Enjoy your meal :)