Фанки або міні-пончики з абрикосовим конфітюром / Mini-donuts with apricot confiture

Nov 15, 2013 12:02

На Закарпатті пончики називають словом «фанки». І хоча цей рецепт взятий з журналу «SAVEURS» , моя бабуся готує фанки аналогічно. Памятаю вона пекла їх цілу купу, десь на 10 чоловік, ми сідали за круглий стіл і насолоджувалися цим смачним десертом. Saveurs рекомендує малиновий конфітюр, але я обрала абрикосовий, саме він нагадує смак дитинства. Спробуйте і вам обов’язково сподобається!




Мука 350 гр
Тепле молоко 150 мл
Яйце 2 шт
Сухі дріжджі 13 гр
Цукор 25 гр
Сіль
Терта цедра 1 к.л.
Вершкове масло 25 гр
Рослинна олія для фритюру
Цукрова пудра
Абрикосовий конфітюр

Просіяти муку , додати дріжджі ,цукор,сіль,цедру, перемішати. Взбити яйце і додати масло, невеликими порціями вливати тепле молоко і додати сухі інгредієнти. Вимісити еластичне тісто.Накрити тісто і дати постояти 2 години. Розмяти тісто , розкачати в 5 мм і вирізати кружочки. Накрити тісто і залишити на 45 хв. Розігріти пательню з олією та смажити пончики 3 хв. Дати охолонути пончикам і наповнити їх абрикосовим конфітюром за допомогою кондитерського мішка. Посипати цукровою пудрою :)


На Закарпатье пончики называют словом «фанки». И хотя этот рецепт взят из журнала «SAVEURS» , моя бабушка готовит фанки аналогично. Помню она пекла их целую кучу, где-то на 10 человек, мы садились за круглый стол и наслаждались этим вкусным десертом. Saveurs рекомендует малиновый конфитюр, но я выбрала абрикосовый, именно он напоминает вкус детства. Попробуйте и вам обязательно понравится!

Мука 350 гр
Теплое молоко 150 мл
Яйцо 2 шт
Сухие дрожжи 13 гр
Сахар 25 гр
Соль
Тертая цедра лимона 1 к.л.
Сливочное масло 25 гр
Растительное масло для фритюра
Сахарная пудра
Абрикосовый конфитюр
Просеять муку , добавить дрожжи ,сахар,соль,цедру, перемешать. Взбить яйцо и добавить мягкое масло, небольшими порциями влить теплое молоко и добавить сухие ингредиенты. Замесить эластичное тесто. Накрыть тесто и дать постоять 2 часа. Размять тесто , раскатать в 5 мм и вырезать кружочки. Накрыть тесто и оставить на 45 мин. Разогреть сковороду с маслом и жарить пончики 3 мин. Дать остыть пончикам и наполнить их абрикосовым конфитюром с помощью кондитерского мешка. Посыпать сахарной пудрой :)


In Transcarpathia donuts referred to as «funky». And although this recipe is taken from magazine «SAVEURS» , but my grandmother prepares donuts similarly. I remember she baked the whole bunch of them, for about 10 people, we sat at a round table and enjoyed this delicious dessert. Saveurs recommend raspberry confiture, but I choose apricot, he reminds me the taste of my childhood. Try and you will love it!
Flour 350 gr
Warm milk 150 ml
Egg 2 PCs
Dry yeast 13 gr
Sugar 25 gr
Salt
Grated zest of 1 K.L.
Butter 25 grams
Vegetable oil for deep frying
Powdered sugar
Apricot jam

Sift the flour , add the yeast ,salt,sugar,zest and mix. Beat the eggs and add butter, in small portions pour the warm milk and add dry ingredients. Knead the elastic dough. Cover the dough and leave for 2 hours. Roll the dough (5 mm ) and cut into round slices. Cover the dough and leave for 45 minutes. Heat the frying pan with butter and fry donuts for about 3 minutes. Let it to cool and fill them with apricot jam using a pastry bag. Sprinkle with powdered sugar

закарпатская кухня, десерты, американская кухня, выпечка, baking, desserts, дрожжевое тесто, абрикосы

Previous post Next post
Up