Харчо по-мегрельски

Oct 22, 2013 15:18

Я практично не знайома з людьми,які не люблять грузинську кухню, але знайома з тими, хто не куштував харчо. Серед них мої друзі. Вони довго смакували стравою, абсолютно не розуміючи склад. І справді, харчо дуже специфічний суп , але водночас дуже смачний та колоритний. цей рецепт я взяла з книги Гастронома "Грузинська кухня",яку мені подарував чоловік (Спасибі йому за це ВЕЛИКЕ :) )
Ділюся з вами рецептом запашного і неймовірно ароматного харчо :)




сіль
кінза 2 пучка
жирна яловича 1 кг
мелені волоські горіхи 1 стакан
довго-зерновий рис - 1 стакан
часник 3-4 зубчики
тклапі - шматочок (за смаком, але я використовувала 3 ст.л. соусу ткемалі)
цибуля червона 5-6 середніх цибулин
петрушка 2 середніх пучка
мелений чорний перець ( за смаком)
харчос-сунелі - 1,5 ч. л.
лавровий лист 2 шт.
мелений запашний перець (за смаком)
гострий зелений перець 1 стручок



Яловичину порізати шматками (2*3 см), залити холодною водою і варити приблизно 2 години.
Дрібно нарізати цибулю і всипати в каструлю до мяса, додати рис і по одному пучку кінзи і петрушки, довести до кипіння і готувати 15хв. Часник розтовкти з сіллю , гострим перцем,кінзою. Перемішайте з волоськими горіхами і влити в бульйон. Додати соус ткемалі, готувати ще 10 хв.
В харчо додати харчос-сунелі, сіль,чорний і запашний перець, лавровий лист за смаком і решту петрушку, попередньо її подрібнити . Готувати все разом 10хв.


Я практически не знакома с людьми,которые не любят грузинскую кухню, но знакома с теми, кто не пробовал харчо. Среди них мои друзья. Они долго смаковали блюдом, совершенно не понимая состав. И действительно, харчо очень специфический суп , но одновременно очень вкусный и ароматный . Этот рецепт я взяла из книги Гастронома "Грузинская кухня",которую мне подарил муж (Спасибо ему за это БОЛЬШОЕ :) )



соль
кинза 2 пучка
жирная говядина 1 кг
молотые грецкие орехи 1 стакан
длиннозерный рис - 1 стакан
чеснок 3-4 зубчика
тклапи - кусочек (по вкусу,но я использовала соус ткемали 3 ст.л.)
лук красный 5-6 средних луковиц
петрушка 2 средних пучка
молотый черный перец ( по вкусу)
харчос-сунели - 1,5 ч. л.
лавровый лист 2 шт.
молотый душистый перец (по вкусу)
острый зеленый перец 1 стручок

Говядину порезать кусками (2*3 см), залить холодной водой и варить примерно 2 часа.
Мелко нарезать лук и всыпать в кастрюлю к мясу, добавить рис и по одному пучку кинзы и петрушки, довести до кипения и готовить 15 мин. Чеснок растолочь с солью , острым перцем и кинзой. Перемешайте с грецкими орехами и влить в бульон. Добавить соус ткемали, готовить еще 10 мин.
В харчо добавить харчос-сунели, соль,черный и душистый перец, лавровый лист по вкусу и оставшуюся петрушку, предварительно ее измельчить . Готовить все вместе 10мин. Приятного аппетита!

говядина, орехи, грузинская кухня, крупы, супы

Previous post Next post
Up