В моїй родині цю страву готують дуже часто. В перекладі з угорської вона означає «перекладена картопля». Хоча ця страва угорського походження, закарпатці її просто обожнюють . Ділюся рецептом з вами.
Рецепт:
Картопля 450 гр
Яйця 4 шт
Ковбаса (напівкопчена200 гр)
Щіпка мускатного горіху
Чорний перець
Паприка 1 ч.л.
Сіль
Сухарі 50 гр
Сметана (домашня) - 150 гр
Смалець 2ст.л.
Картоплю і яйця відварити . Тонко нарізати кружальцями (товщина 0,5 см). Ковбасу теж нарізати кружальцями. Форму змастити жиром. Перший шар картопля, другий- яйця, третій- ковбаса. Повторити, так щоб картопля була зверху. Додати соус (перемішати сметану і всі спеції). Посипати все сухарями. Випікати в духовці 30 хв (приблизно, щоб картопля підрум’янилася).
В моей семье это блюдо готовят очень часто. В переводе с венгерского оно значит «перевернутый картофель». Хотя это блюдо венгерского происхождения, закарпатцы его просто обожают. Делюсь рецептом с вами
Рецепт:
Картофель 450 гр
Яйца 4 шт
Колбаса (полукопченая200 гр)
Щепотка мускатного креха
Черный перец
Паприка 1 ч.л.
Соль
Сухари 50 гр
Сметана (домашняя) - 150 гр
Жир 2 ст.л.
Картофель и яйца отварить. Нарезать кружочками (толщина 0,5 см). Колбасу тоже нарезать кружочками. Форму смазать жиром. Первый слой картофель, второй-яйца, третий-колбаса. Повторить так , чтобы картофель был сверху. Добавить соус (перемешать сметану и все специи). Посыпать все сухарями. Выпекать в духовке примерно 30 мин (чтобы картофель подрумянился).
In my family, we prepare this dish very often. In Hungarian it means "inverted potatoes." Although this dish is from Hungary, but Transcarpathia just love it. I share this recipe with you
Recipe:
Potatoes 450g
Eggs 4 pcs
Sausage (200 g)
Pinch of nutmeg
black pepper
1 tsp paprika
Salt
Crackers 50g
Sour cream (homemade) - 150 gr
2 tablespoons fat
Boil potatoes and eggs. Cut into slices (thickness: 0.5 cm). Sausage cut into slices, too. Add the fat into the form. The first layer of potatoes, eggs are the second, the third layer sausage. On top must be potatoes. Add sauce (sour cream and mix all the spices). Sprinkle with breadcrumbs all. Bake in the oven for about 30 minutes (to the potatoes browned).