Яйца Бенедикт / Eggs Benedict Eggs Benedict

Jun 27, 2013 11:35

Мое первое яйцо пашот! Признаюсь было не легко и получилось где-то с пятого раза, но все же получилось. Они совсем не похожи на другие виды яиц. А тот соус просто невыносимо вкусно! Я в полном восторге, кто не пробовал- вперед!!





My first poached egg! I admit it was not easy, on the fifth time I made it. They are not like other types of eggs. And the sauce is just unbearable delicious! I'm ecstatic, try it!

Ingredients (4 servings)
4 pieces of ham
4 eggs
50 ml white or rice vinegar
2 English muffins

sause Hollandaise

1 cup melted butter
2 egg yolks
1,5 Tbsp lemon juice
1/2 teaspoon salt
pinch of nutmeg
Pinch of white pepper

Slowly fry the ham , turning occasionally, until the ham is browned on both sides.
Bring a large saucepan 2/3 filled with water to a boil, then add the vinegar and salt. Bring the water to a boil again, then lower the heat to a bare simmer. Crack an egg into a cup and carefully slide it into the hot poaching liquid. Repeat with all the eggs. Poach the eggs, turning them occasionally with a spoon, until the whites are firm, 4 minutes. Remove the eggs and transfer to a kitchen towel.
Pour enough water into a medium saucepan to reach a depth of about 2 inches. Bring to a gentle simmer over medium heat. In a bowl mix egg yolks with lemon juice until smooth, then place the bowl over the saucepan of simmering water and slowly drizzle the butter into the eggs while whisking constantly, until the yolks are thickened and light. Set aside. Add the salt, nutmeg and white pepper Put the ham on muffin? then put poached egg and add the sause. Bon appetite!!!



Ингредиенты (на 4 порции)
4 куска ветчины
4 яйца
50 мл белого винного уксуса
2 английские булочки (пополам разрезаны)

Для голандского соуса
1 стакан растопленного сливочного масла
2 яичных желтка
1,5 столовые ложки лимонного сока
1/2 чайной ложки соли
щепотка мускатного ореха
щепотка белого перца

Медленно обжарить ветчину, периодически переворачивая, до золотистого цвета с обоих сторон. Большую кастрюлю наполнить 2/3 воды и довести до кипения, затем добавить уксус и соль. Доведите воду до кипения снова, затем уменьшите огонь. Перелить яйцо в чашку и осторожно вылейте ее в горячую воду. Повторите со всеми яйцами.

Круговыми движениями мешайте воду ложкой , формируя яйцо , приблизительно 4 минуты. Вынуть яйца и перенести на кухонное полотенце.

Налить совсем немного воды ( 200-250 мл)ю Доведите до нежного кипения на среднем огне. В миске взбить желтки с лимонным соком до получения однородной массы, затем поставить миску на кастрюлю с кипящей водой, медленно вливать масло постоянно помешивая до загустения. Отложите в сторону. Добавить соль, мускатный орех и белый перец .

Выложить ветчину на булочку, сверху яйцо пашот и полить все соусом. Приятного апетита!

французкая кухня, яйца, завтраки

Previous post Next post
Up