אז בזמן שאנשים שיש להם קצת יותר... אה... היגיון מצוי... ישבו בסדנת פיתוח רעיונות אני הלכתי לעבוד.
טוב, כשאנשים ישבו בסדנה ההיא אני כבר הייתי על הרגליים ועובד שבע שעות, אבל זה פרטים קטנים.
מכתשי עריף הם המכתשים הקטנים ביותר והמוכרים הכי פחות. יש לזה שתי סיבות טובות מאוד - הראשונה היא שיש צורך בסדר גודל של שעתיים של נסיעת שטח כדי להגיע אליהם אחרי עוד משהו כמו שעה וחצי של נסיעה מב"ש. השניה - הם באמצע שטח אש.
זה אומר שאפשר להגיע לשם בבטחה יחסית רק בחגים ושבתות, רצוי אחרי תיאום עם הצבא.
אני מניח שהיינו יכולים לתאם את היציאה הזאת באחת השבתות, אלמלא היה המנחה שלנו שומר שבת ומצוות - זה משאיר רק את חול המועד.
המכתשים עצמם קטנים מאוד, משהו כמו שלוש מאות - ארבע מאות מטר אורך לגדול, ומאה וקצת לקטן.
בגלל הגודל הקטן יחסית שלהם ושילוב הגורמים שיצרו אותם, השוליים של המכתשים משוננים למדי.
והצד החיצוני של המלצעות הוא מצומצם ומאוד תלול
אבל אחד הדברים הבאמת מיוחדים במכתשים האלו, זה הקיר הזה
מה שמיוחד כל כך בקיר חסר הצורה הזה הוא שהוא בנוי מהסלעים העתיקים ביותר הלא מותמרים בארץ מחוץ לתמנע.
הסלעים שבתמנע הם מאוד עתיקים, כל כך עתיקים עד שאפשר למצוא בהם פחות או יותר את הקו שמסמל את המעבר מאצות ויצורים רכים ופרימיטיבים לבעלי חיים כמו שאנחנו מכירים ומבינים אותם עכשיו - אי שם לפני לפני 550 מיליון שנים.
אבל אחרי התקופה הקצרה שמייצגים הסלעים של תמנע אין בארץ יצוג לאף אחת מהתקופות שבאו אחרי זה - עד שמגיעים לקיר הזה במכתשף עריף. הקיר הזה הרבה צעיר בערך ב-300 מילון שנה מהסלעים של תמנע, אבל עתיק בסדר גודל של מאה מיליון שנים מהקיר שמהצד השני של הוואדי.
הסיבה לזה היא אירוע שהתרחש לפני משהו כמו מאה חמישים מליון שנה ופשוט גילח כמו תער את כל הנוף באזור ויצר את המגע הזה בין סלעים עתיקים יותר ועתיקים פחות (למרות שבמקרה של הוואדי הספציפית הזה, גם השבר שעובר באמצע שלו עזר - אבל זאת הסיבה לקיומו של הקיר הזה שם).
אם מישהו רוצה לראות תמונות נוספות, העלתי
אלבום לפיקאסה