Якось трапилося мені забрести на італійський кулінарний сайт і знайти там салатик, який, незважаючи на дивне поєднання продуктів, видався мені дуже цікавим. І нагода його приготувати не забарилася. Бо на суботу планувалася
Сицилійський салат
Звичайно, справжній оригінальний рецепт вимагає червоного сицілійського апельсина, синьої цибулі, але я готувала з того, що можна дістати у нас на базарі. І тому трохи змінила технологію.
Апельсин очистила, порізала кружечками, а кружечки - на чвертинки. Цибулю тоненько - півкільцями. Варто було обдати окропом (я полінувалася, а дарма, цибуля гірчила). Добре все це перемішала і на ніч лишила маринуватися (цибуля в апельсиновому соці). Наступного дня, коли вже піца провокувала страшенне слиновиділення, я додала зелені та чорні оливки, змішала олію з сухими ароматними травами - орегано та базиліком - і заправила салатик. Смак дуже свіжий і незвичний. Думаю, з синьою цибулею було би краще. Але то вже наступного разу