Vienas populiariausių mano tinklarasčio įrašų yra
"KOTLETAI ORKAITĖJE". Nors receptą rašiau tolimais 2013 metais, iki šiol jis yra dažnai peržiūrimas ir komentuojamas.
Galiu netgi pasigirti, kad googlėje pagal raktažodį "kotletai orkaitėje" jis yra net 4 vietoje (variantas "orkaiteje kepti kotletai" - 8 vieta - irgi dešimtuke). Mano kukliam, mažai žinomam tinklaraščiui tai labai geras rezultatas. Turiu teisę didžiuotis!
O žinote, kas mane ypač džiugina, skaitant komentarus po tuo populiariuoju postu? Tai, kad to recepto dėka, kai kuriems pavyko susidraugauti su kotletais, išmokti kepti juos purius, sultingus.
Šiandien noriu pasidalinti dar vienu kotletų receptu. Galbūt, jis taip pat taps topiniu? Pažiūrėsim.
KALAKUTIENOS KOTLETAI SU TRINTOM BULVĖM
500 g kalakutienos faršo
2 svogūno galvos
2 vidutinės bulvės (žalios)
170 ml vandens
prieskoniai: druska,
keturių pipirų mišinys, prieskoniai paukštienai (naudojau
šituos)
šiek tiek aliejaus kepimui
- Svogūnus smulkiai supjaustyti, bulves sutarkuoti smulkesne burokine tarka (gal žinote, kaip ji vadinasi?).
- Sumaišyti faršą, smulkintas daržoves ir prieskonius.
- Įpilti 120 g šalto vandens, vėl išmaišyti ir gerai išmušti masę, kad ji taptų vientisa ir puri. 40-60 min. įdėti į šaldytuvą.
- Šlapiomis rankomis formuoti apvalius kotletus ir apkepti keptuvėje ant aliejaus. Vėliau į keptuvę įpilti likusius 50 ml vandens, uždengti dangčiu ir patroškinti dar 7 minutes. Išjungti kaitrą ir palikti dar 5 minutėm.
SKANAUS!