TORTILIJŲ PYRAGĖLIAI

Apr 17, 2021 23:52



Ilgai galvojau kaip pavadinti šitą patiekalą. Bandelės, pyragėliai, kepinukai, užkepėlės? Tebūnie TORTILIJŲ PYRAGĖLIAI, bet užtat kokie greiti! Kol kaista orkaitė, galima viską paruošti, dar 10-15 min. kepimui ir gatava: ant stalo garuoja šilti kvapnūs pyragėliai.

Greitai tokių prisikepus, pats tas įsijungti įdomų filmą, arba tiksliau miniserialą.

/Beje, pastaruoju metu pastebėjau, kad ėmiau dažniau rinktis trumpus serialus, nei filmus. Pagalvojus supratau: tiesiog žiūrėti vieną ilgą filmą pasidarė per didelė prabanga, gaila skirti vienu metu daug laiko. Žymiai paprasčiau kasdien rasti valandėlę trumpai serialo daliai. Stebiuosi, kaip šiais įdomiais laikais keičiasi net filmų žiūrėjimo įpročiai. Dar nežinau, gerai tai ar blogai. /

Šiandien MANO VIRTUVĖS KINOSALĖJE amerikiečių serialas "THE UNDOING" 2020.



Kai filme pagrindinius herojus vaidina Nicole Kidman ir Hugh Grant, tai jau kažką reiškia, tiesa? Hugh Grantas vienas mėgstamiausių mano aktorių - jo kalbos maniera, kreivoka šypsena - net su amžiumi jo žavesys nedingsta. Tuo tarpu Nicole Kidman veido pokyčiai mane liūdina, nes iš visų emocijų veide likęs tik siaubingas nustebimas ir nustebęs siaubas. Bet šitame filme tai beveik tiko, nes siužetas pateikė daug staigmenų.

Ar gerai pažįstate savo artimiausią žmogų? Žinote ką ir kur jis veikia? Ar pasitikite ir tikite juo?  Kol gyvenimas teka ramiai, tokių klausimų nieks sau neužduoda. Bet kai prasideda likimo siurprizai, nori nenori imi galvoti apie tai.

Dar vienas šio filmo pliusas - gražūs interjerai, žmonės, aplinka. Kažkodėl pastaruoju metu labai norisi matyti ekrane "gražų vaizdelį" ir čia aš tai radau. Pažiūrėkit, patiks ir jums.

TORTILIJŲ PYRAGĖLIAI

6 vnt. tortilijų (pakuotė)
200 g varškės
150 g sūrio
1 v.š. kukurūzų krakmolo
2 v.š. grietinės
2 a.š. prieskonių mišinio "CHIMI CHURI" (visada jį dedu į įdarus su varške - tobulai tinka!)
druskos pagal skonį
1 kiaušinis aptepimui
apibarstymui baltųjų ir juodųjų sezamų ir juodgrūdžių sėklyčių (juodgrūdės ypatingai pasiteisino)
  1. Paruošti įdarą: sūrį stambiai sutarkuoti ir sumaišyti su varške, grietine, krakmolu ir prieskoniais. Įberti druskos pagal skonį.
  2. Ant kiekvienos tortilijos uždėti įdaro, užlankstyti iš trijų pusių. PATARIMAS: aš iš pradžių sulanksčiau tortilijas, o po to pagal lenkimo linijas vidų užpildžiau įdaru.
  3. Paruoštus tortilijų trikampius aptepti plaktu kiaušiniu, apibarstyti sezamų sėklomis ir kepti iš anksto iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 10-15 min., kol gražiai apskrus.
  4. Iškepusius pyragėlius geriaus šiek tiek ataušinti ant grotelių ir tada jau pulti valgyti.
SKANAUS!


nesaldūs kepiniai, sūris, užkandžiai, lavašas, varškė, pusryčiai, VIRTUVĖS KINO SALĖ, receptas, plepu-plepu

Previous post Next post
Up