Varškės ir avižinių dribsnių apkepas

Apr 09, 2019 16:41



Kokie yra geriausi pusryčiai šeimai? Jeigu atvirai, tai sakyčiau sumuštiniai (dievinu sumuštinius!). Bet kažkur giliai manyje tūnanti Gera Mama trepteli koja ir mokytojos tonu pataiso: "Avižinė košė ir varškėtukai!"

Gerai, sutinku aš su Teisinga Mama. Bet tada išlenda kita, ne taip giliai tūnanti Truputį Tinginė Mama ir ima zirzti: "O tai gal galima ką nors paprasčiau nei varškėtukai? Kepk juos, stovėk prie viryklės... Ir košę rytais taip tingisi virti... Gal sugalvokim ką nors paprasčiau? Ir būtinai, kad galima būtų iš vakaro paruošti!"

Tik pradedu galvoti, prisistato Sveikuolė Mama (šitos aš pati prisibijau, nes labai arši ir dažnai nugali ginčuose su kitom mamom): "Ir prašom, kad būtų kuo mažiau cukraus, jokių miltų ir jokių riebalų!"

- Gerai jau, gerai, - raminu mamytes savo galvoje. - Bus jums ir avižos, ir varškė, be miltų ir be riebalų ir dar iš vakaro!

Ir einu kepti VARŠKĖS IR AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ APKEPO. Iš vakaro. Ateinančiam rytui.

P.S. tikiuosi, nenusprendėte, kad man bipolinis suttrikimas (nors kas žino, juk nesitikrinau :)). Tiesiog kai norisi pusryčiams paprasto ir sveiko patiekalo, kurį galima paruošti iš vakaro ir ryte tik pašildyti mikrobangėje (sveikumas minus HA-HA-HA), kepu šį apkepą. Dažniausiai sekmadienio vakare - laiko yra, o pirmadienį ryte pati sau sakau ačiū.

P.P.S Apkepas labai skanus ir ką tik iškeptas, nebūtinai laukti ryto.

VARŠKĖS IR AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ APKEPAS

4 didelės, arba 5-6 mažesnės porcijos

600 g varškės
1 v.š. cukraus + 1 a.š. cukraus su natūralia vanile
2 kiaušiniai
100 ml pieno
5 v.š. ilgo virimo avižinių dribsnių (apkepą nuotraukoje kepiau su speltos grūdų dribsniais)
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsniukas druskos
kartais įmaišau saują riešutų, lukštentų kanapių sėklų arba goji uogų ar razinų (džiovintus vaisiu prieš įmaišydama išmirkau piene, kuris yra recepte)
  1. Šakute pertrinti varškę, kiaušinius ir cukrų su druska.
  2. Suberti avižinius dribsnius, uogas ar riešutus, supilti pieną, gerai išmaišyti.
  3. Sudėti į lengvai sviestu pateptą (atsargiai, Sveikuolė Mama seka!) kepimo formą ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol gražiai apskrus viršus.
  4. Patiekti su grietine arba uogiene.
SKANAUS!
Ir tegu visos mamos būna ramios ir laimingos! Visos trys mūsų galvose.



avižiniai dribsniai, pusryčiai, varškė, saldūs kepiniai, plepu-plepu, receptas, dietinis receptas

Previous post Next post
Up