Piene troškinta vištienos krūtinėlė

Feb 14, 2018 17:06


 

Ar įmanoma pagaminti sultingą vištienos krūtinėlę be riebalų? Be abejo! Ir dar visiškai paprastai. Jei mokate išsivirti kiaušinį, vadinasi ir su šiuo receptu susidorosite.

Tam, kad vištiena įgautų ne tik skonį, bet iš gražią išvaizdą, reikia prieskonių: ciberžolės ir saldžios rūkytos paprikos.

Beje, esu daug skaičiusi apie pieno ir ciberžolės derinio sveikatinamąsias savybes. Todėl aukso spalvos pienas, kuriame troškinosi vištiena, puikiai tiks padažui paruošti.

Taip paruoštą vištienos krūtinėlę galima patiekti šiltą su padažu (arba be) kaip antrą patiekalą arba pjaustytą griežinėliais naudoti sumuštiniams, užkandėlėms, puikiai tiks įvairioms salotoms su vištiena. Žodžiu, kaip norit, taip valgykit, belenkaip skanu :)

PIENE TROŠKINTA VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ IR GRYBŲ PADAŽAS

2 vištienos krūtinėlės
0,5 l pieno
0,5 a.š. druskos
0,5 - 1 a.š. ciberžolės
1 a.š. saldžios rūkytos paprikos
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų

Padažui:
grybų (tiks apvirti šaldyti arba švieži pievagrybiai)
1 didelis svogūnas
pienas, kuriame troškinosi vištiena
1 v.š. miltų
mėgstami prieskoniai (kadangi šaldyti grybai, kuriuos naudojau, neturi labai intensyvaus grybų skonio, jam sustiprinti naudojau ŠITĄ prieskonių mišinį su voveraitėm).

- Vištienos krūtinėles įtrinti rūkyta paprika ir pipirais, palikti marinuotis, kol užvirs pienas.

- Nedideliame puode užvirinti pieną (geriau imti nedidelį indą, kad nereikėtų daug pieno). Įberti druską ir ciberžolę, išmaišyti. Sudėti vištienos krūtinėles, kad jos būtų pilnai apsemtos.

- Kai pienas vėl užvirs, virti 5 minutes. Ugnį išjungti. Tada puodą sandariai uždengti, apkloti rankšluosčiu (aš dar ir dekoratyvines puodkėles ant viršaus sukraunu :) ) ir palikti 5-6 valandom arba netgi per naktį. Tegu vištiena pamažu ramiai troškinasi.

- Praėjus reikalingam laikui, krūtinėles išimti, o likusį pieną panaudoti padažui, kugeliui arba blynams.

- Padažui: pakepinti susmulkintą svogūną, sudėti grybus. Kepimo pabaigoje suberti miltus, supilti pieną. Gerai išmaišyti ir dar kartą užvirinus pakaitinti ant mažos ugnies, kol padažas sutirštės.

SKANAUS!


 

vištiena, padažas, antras patiekalas, receptas, dietinis receptas

Previous post Next post
Up