Plėšomos bandelės - būtinas mūsų šeimos pirkinys, užsukus į RIMI. Ir kiekvieną kartą valgydama tas bandeles galvodavau, kad reikia pabandyti pačiai išsikepti. Buvo įdomu, ar pavyks išgauti tokį pat purumą ir lengvumą.
Ir štai pagaliau - ant stalo garuoja namie keptos plėšomos bandelės! Struktūra praktiškai tokia pati - purios, minkštos. Tik naminės ne tokios saldžios, kepykloje deda daugiau cukraus. Bet iš esmės mažiau cukraus yra dar geriau, nes bandelės ir be didelio saldumo yra nuostabios!
Išsikepti bandeles nesunku, aktyvaus darbo nėra daug, tik užtrunka tešlos kildinimai. Be to, iš duoto kiekio produktų gaunasi net 16 skanutėlių bandelių. Apie kepyklinių bandelių sudėtį nieko nekomentuosiu, tiesiog nukopijuosiu: "KVIETINIAI miltai (KVIETINIAI miltai, miltų apdorojimo medžiaga E300), vanduo, mišinys mielinei tešlai (cukrus, bulvių dribsniai, PIENO milteliai, GLITIMAS, IŠRŪGŲ milteliai, kvapiosios medžiagos, vaisių milteliai, prieskoniai, fermentai), margarinas 80 % (gyvūniniai riebalai ir rapsų aliejus, vanduo, druska, emulsikliai: (lecitinas, riebalų rūgščių mono- ir digliceridai), rūgštingumą reguliuojanti medžiaga: (citrinų rūgštis), kvapiosios medžiagos, dažiklis: (beta karotenas)), KIAUŠINIŲ masė, cukrus, mielės, sausas KVIEČIŲ GLITIMAS, bandelių glajus (kazeinas (PIENO baltymai), rūgštingumą reguliuojanti medžiaga: E450, E500, LAKTOZĖ, PIENAS (PIENO baltymai, LAKTOZĖ)"
O dabar paskaitykit naminių bandelių sudėtį ir eikit kepti:
PLĖŠOMOS BANDELĖS
16 vienetų
500 g kvietinių miltų
2 a.š.
sausų mielių6-7 g druskos
50 g minkšto sviesto
2 kiaušiniai
100 g pieno
100 g vandens
30 g cukraus + 30 g
cukraus su natūralia vanile - Sausas mieles ištirpinti 50 g šilto pieno su 1 a.š. cukraus, palikti 15-20 min. šiltai, kad mielės suaktyvėtų ir suputotų.
- Į didelį dubenį sudėti visus produktus (neužmirškite persijoti miltus!), suaktyvintas mieles ir užminkyti minkštą tešlą. Minkyti reikia ilgai, kol tešla nelips prie rankų. Todėl siūlau naudotis įvairiais kombainais, duonkepėmis arba tiesiog mikseriu su tešlos maišymo kabliais.
- Tešlą kildinti 1,5 - 2 val. šiltoje vietoje, vieną kartą perminkyti.
- Pakilusią tešlą padalinti į 16 vienodų dalių ir palikti 5 - 10 min. pailsėti.
- Iš tešlos suformuoti tamprius rutuliukus, sudėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Tarpai tarp būsimų bandelių apie 2 cm. Viską uždengti plėvele ir dar kartą palikti kildintis 1,5 val.
- Prieš pat kepimą bandeles aptepti vandeniu.
- Kepti 20 - 25 min. Pradžioje orkaitę įkaitinti iki 230°C, po 10 min. karštį sumažinti iki 200°C. Jei yra galimybė, pirmas 10 min. kepti su garais.
- Iškepusias bandeles vėl aptepti vandeniu ir uždengti švariu rankšluosčiu, kad šiek tiek praauštų.
VISKAS! DABAR JAU GALIT MĖGAUTIS :) SKANAUS!