Žuvies kotletai

Jun 28, 2017 15:03



Vaikystėje ir šiek tiek vėliau labai nemėgau žuvies kotletų - tiek darželyje, tiek mokykloje jie buvo nekokio skonio. Tiesiog kažkokia žuvies skonio bulka. Nes, matyt, batono juose buvo daugiau nei žuvies.

Visiškai kitokie yra šie kotletukai - jie minkšti, purūs, be batono, be miltų ir net be manų kruopų. Juos su malonumu valgo visa šeima. Kyla klausimas, kaip jie nesubyra be miltų/batono? Ogi dėl slaptai stebuklingo ingrediento - gysločių sėklų luobelių.

Girdėjot apie tokį žvėrį, kuris vadinasi PSYLIUM? Jį galima rasti vaistinėse už nerealią kainą arba štai čia žymiai pigiau. Išvertus į žmonių kalbą, psylium yra tiesiog gysločių sėklų luobelės. Jį galima vartoti kaip maisto papildą svorio kontrolei ar norint pagerinti virškinimą.

O aš jį vartoju vietoj miltų, patiekaluose, kuriuos reikia sutirštinti (pvz. pakankamai skystas žuvies faršas) arba kepiniuose. Ir tokiu būdu nušaunu du zuikius: nėra miltų - mažiau kalorijų plius virškinimui gerai. Tobulas dalykas!

Gysločių luobelės veikia labai paprastai - jos sugeria skystį ir išbrinksta tokiu į žele panašiu pavidalu. Skonio jos neturi jokio, todėl galima dėti tiek į saldžius kepinius, tiek į nesaldžius patiekalus.

Kokiais kiekiais naudoti? Iš tikro tai tų luobelių reikia labai nedaug. Pavyzdžiui, 1 kg žuvies faršo aš dedu 1 v.š. su kaupu psyliumo. Su saldžiais kepiniais reikia eksperimentuoti - viskas priklauso nuo to, kokio skystumo tešla. Įmaišius luobeles į tešlą ar faršą palieku 15 min. kad išbrinktų.

Štai, rodos viską papasakojau apie stebuklingas gysločių sėklų luobeles vardu psylium. Dabar galim kept labai dietinius ir skanius žuvies kotletus.

ŽUVIES KOTLETAI

1 kg maltos lašišų mėsos (Naudoju štai tokią šaldytą. Tiesą sakant, ilgai nedrįsau jos pirkti, bet kartą pabandžiau ir man labai patiko.)
2 kiaušiniai
1 svogūnas
1 v.š. su kaupu balkšvojo gysločio luobelių
druska daug mėgstamų prieskonių (Šitiems kotletukams naudoju prieskonių mišinį žuviai su žagreniu. Beje, man šitas mišinukas patinka ne tik su žuvimi, bet ir su daržovėm - atkreipkit dėmesį į pomidoriukus ;))

- Į dubenį sudėti visus produktus (svogūną smulkiai supjaustyti), gerai išmaišyti ir palikti 15 min.

- Į įkaitintą keptuvę dėti po didelį šaukštą masės ir apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Kadangi žuvies faršas yra pakankamai riebus, kepimui papildomo aliejaus nenaudoju.

- Patiekti galima su daržovėmis, bulvėmis, ryžiais ir kaip tik jūs mėgstate. Arba susimeistrauti skanų sumuštinį.

SKANAUS! AR ATSIMENATE, KAD KETVIRTADIENIS - ŽUVIES DIENA? :)


               

žuvis, faršas, antras patiekalas, plepu-plepu, receptas, dietinis receptas

Previous post Next post
Up