Marinuoti ridikėliai

May 20, 2017 15:09


   

Nelabai gaudausi daržininkystės reikaluose, todėl nežinau kiek trunka ridikėlių sezonas. Jau baigėsi ar dar ne?

Prieš kurį laiką atradau, kad ridikėliai tinka ne tik salotoms, bet ir kepimui (receptas ČIA). O šiandien siūlau nuostabiai paprastą marinuotų ridikėlių receptą.

Įdomu, ką dar galima pagaminti iš ridikėlių? Gal kokią uogienę išvirt?

MARINUOTI RIDIKĖLIAI

200 g ridikėlių
30 g šviežio imbiero šaknies
50 ml obuolių acto
50 ml vandens
1 v.š. cukraus
0,5 v.š. druskos
žiupsnelis džiovintų žolelių (naudojau šį prieskonių mišinį salotoms)
mėgstantiems aštriau galima įpjaustyti vieną mažą čili pipiriuką

- Ridikėlius nuplauti, nupjauti uodegiukus, supjaustyti plonais griežinėliais.

- Imbiero šaknį nuvalyti ir taip pat supjaustyti griežinėliais.

- Į nedidelį indelį supilti actą, vandenį, cukrų ir druską, išmaišyti ir užvirinti.

- Į stiklainį sudėti ridikėlius, imbierą, suberti prieskonius, užpilti marinatą. Sandariai uždaryti, pakratyti. Kai marinatas praauš, pastatyti į šaldytuvą.

- Po 2 val. šaldytuve marinuoti ridikėliai jau paruošti! Puikiai tinka prie mėsos, žuvies ar daržovių.

SKANAUS! IR ŽINOKITE - RIDIKĖLIAI JĖGA!


   

užkandžiai, vegetariška, salotos, receptas, daržovės, dietinis receptas

Previous post Next post
Up