Nelabai gaudausi daržininkystės reikaluose, todėl nežinau kiek trunka ridikėlių sezonas. Jau baigėsi ar dar ne?
Prieš kurį laiką atradau, kad ridikėliai tinka ne tik salotoms, bet ir kepimui (receptas
ČIA). O šiandien siūlau nuostabiai paprastą marinuotų ridikėlių receptą.
Įdomu, ką dar galima pagaminti iš ridikėlių? Gal kokią uogienę išvirt?
MARINUOTI RIDIKĖLIAI
200 g ridikėlių
30 g šviežio imbiero šaknies
50 ml obuolių acto
50 ml vandens
1 v.š. cukraus
0,5 v.š. druskos
žiupsnelis džiovintų žolelių (naudojau
šį prieskonių mišinį salotoms)
mėgstantiems aštriau galima įpjaustyti vieną
mažą čili pipiriuką - Ridikėlius nuplauti, nupjauti uodegiukus, supjaustyti plonais griežinėliais.
- Imbiero šaknį nuvalyti ir taip pat supjaustyti griežinėliais.
- Į nedidelį indelį supilti actą, vandenį, cukrų ir druską, išmaišyti ir užvirinti.
- Į stiklainį sudėti ridikėlius, imbierą, suberti prieskonius, užpilti marinatą. Sandariai uždaryti, pakratyti. Kai marinatas praauš, pastatyti į šaldytuvą.
- Po 2 val. šaldytuve marinuoti ridikėliai jau paruošti! Puikiai tinka prie mėsos, žuvies ar daržovių.
SKANAUS! IR ŽINOKITE - RIDIKĖLIAI JĖGA!