Cukinijų sriuba

Apr 14, 2016 16:05


   

Jau rodos ir pavasaris įpusėjo, turėtų ateiti laikas lengvoms salotikėms ir panašiam maisteliui. Bet ko tai su tokiais orais vis dar norisi sriubos, kuo šiltesnės ir tirštesnės. Ir saulę kol kas matome tik lėkštėje...

Kas, kaip ir aš, nemėgsta ilgas valandas krapštytis virtuvėje, bet sriubą labai mėgsta? Ateikit čia, papasakosiu dar apie vieną tokią.

CUKINIJŲ SRIUBA

500 g cukinijos
5 bulvės
2 morkos
1 poras
4 saujos kruopų (aš naudojau skaldytas "Močiutės košės" kruopas)
2 - 3 v.š. alyvuogių aliejaus arba sviesto
paskaninimui: druska, juodieji pipirai, ciberžolė, džiovinti krapai

- Poro baltąją dalį supjaustyti pusžiedžiais, cukiniją nedideliais kubeliais, o morką sutarkuoti burokine tarka.

- Į įkaitintą keptuvę įpilti alyvuogių aliejų (arba sviestą), ir sudėti porus, vėliau morkas ir pabaigoj cukinijas. Apie 5 minutes pakepti, patroškinti, sudėti prieskonus.

- Didesniam puode užvirinti 1 litrą vandens. Sudėti apkeptas daržoves ir sumalti blenderiu. Palikti vėl užvirti.

- Bulves supjaustyti kubeliais ir kartu su kruopomis suberti į sriubą. Pripilti verdančio vandens iki norimo tirštumo ir pavirti dar 5-10 min., kol pilnai išvirs bulvės ir kruopos. Tuomet paragauti, pridėti prieskonių jei trūksta ir palikti išjungtą ir uždengtą sriubą 5 min. "pailsėti".

- Patiekiant galima apibarstyti tarkuotu sūriu ir džiovintais krapais.

SKANAUS! ŠILTOS JUMS SAULĖS BENT LĖKŠTĖJE!


   

vegetariška, sriuba, morkos, receptas, daržovės, dietinis receptas

Previous post Next post
Up