Žiediniai kopūstai su kynva

Apr 13, 2016 20:05


     

Kol valgau, paskubom užrašysiu receptą, nes gavosi labai greita ir skanu, tikrai norėsiu ne kartą pakartot.
Žiediniai kopūstai, žirneliai ir kynva, žinoma, ryškaus skonio neturi, todėl pagrindinį vaidmenį suvaidino prieskoniai.
Kadangi gamindama net negalvojau apie įrašą, tai ir kiekių tiksliai nefiksavau. Bet kol kas dar atsimenu ko kiek saujų dėjau, tai taip ir parašysiu.

Ir dar labai norėčiau pasigirt: va kokios gražios mano servetėlės! Patiko? Tuomet užsukit pasižvalgyti ČIA.
P.S. Ir girsiuos dar ne kartą :))))

ŽIEDINIAI KOPŪSTAI SU KYNVA

2 - 3 saujos šaldytų žiedinių kopūstų
1 - 2 saujos šaldytų žirnelių
1 sauja špinatų
2 saujos jau išvirtos kynvos kruopų
2 - 3  v.š. grietinės (dietiniam variantui vietoj grietinės galima naudoti liesą pieną)
šlakelis alyvuogių aliejaus
prieskoniai: druska, juodieji pipirai, ciberžolė, asafetida, prieskonių mišinys "Tzatziki" (kiekiai - "beriam ir ragaujam")

- Į įkaitintą keptuvę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, sudėti žiedinius kopūstus ir žirnelius. Trumpai pakaitinti.

- Jei špinatai šaldyti, sudėti juos dabar (jei švieži - po kynvos kruopų).

- Kai daržovės beveik gatavos, suberti kynvą, permaišyti, trumpai pakepti.

- Tuomet sudėti grietinę ir prieskonius, permaišyti, keptuvę uždengti ir patroškinti ant mažiausios ugnelės. Paruošta!

SKANAUS! O JŪS MĖGSTAT GIRTIS?


     

kynva, žiedinis kopūstas, antras patiekalas, receptas, daržovės, dietinis receptas

Previous post Next post
Up