Aš žinojau, kad bus skanu. Bet net neįsivaizdavau, kad bus TAIP skanu. Todėl netempdama gumos (mano mėgstamiausias užsiėmimas) skubu užrašyti receptą. Nes jau žinau, kad prisireiks dažnai.
KIAUŠINIŲ IR MENKĖS KEPENĖLIŲ PAŠTETAS
6 kiaušiniai
1 indelis (190g) konservuotų menkių kepenėlių aliejuje
1 svogūnas
1 morka
2 v.š. sviesto
1 v.š. alyvuogių aliejaus
paskaninimui: druska,
pipirai, mėgstami prieskoniai (aš naudojau štai šituos: prieskonių mišiniai
"Sviestelis" ir
"Persiladas",
juodoji Himalajų druska)
- Kiaušinius kietai išvirti, nulupti, perpjauti į kelias dalis.
- Svogūną susmulkinti, morką stambiai sutarkuoti. Lengvai apkepinti iki minkštumo keptuvėje su 1 v.š. alyvuogių aliejaus ir 1 v.š. sviesto.
- Į blenderio indą sudėti kiaušinius, apkeptas daržoves, menkių kepenėles ir likusį sviestą. (Vietoj sviesto galima supilti aliejų, kuriame buvo kepenėlės. Bet man jis atrodo per riebus, todėl jo nenaudoju, dedu truputį sviesto.)
- Prieskonius berti, kai paštetas jau būna beveik sumaltas. (Tada tiesiog ragauju po truputį ir reguliuoju skonį.)
SKANAUS! IR NETEMPKITE GUMOS, KARTAIS TAI PAVOJINGA :)