Dedu čia šitą receptą, kaip priminimą sau.
Tai pats paprasčiausias ir beveik skaniausias būdas paruošti daržoves garnyrui prie mėsos/žuvies arba kaip atskirą patiekalą Tinka beveik visas žalias (arba šaldytas) augalinis maistas, esantis šaldytuve ir spintelėse.
Sau, senai sklerotikei, primenu: žiediniai kopūstai, paprikos, mažos šviežios bulvytės, ridikėliai, pankolio šaknis (ypač gerai!), cukinijos, baklažanai, morkos, pomidoriukai, svogūno galvos, šparaginės pupelės ir t.t.
Tikiuosi, dabar jau tikrai neužmiršiu. O jei užmiršiu, žinau kur rasti :)
DARŽOVĖS, KEPTOS ORKAITĖJE
įvairios šviežios ir šaldytos daržovės, išvardintos aukščiau
keli šaukštai alyvuogių aliejaus
daug prieskonių (druska, pipirai,
persiladas, labai tinka
mišinys su alyvuogėmis)
pora šaukštų tarkuoto sūrio (nebūtinai)
- Daržoves supjaustyti. Tas, kurios iškepa greičiau - didesniais gabalais, o tos kurios ilgiau - mažesniais.
- Į didelį bliūdą dubenį suberti prieskonius, supilti aliejų. Tuomet sudėti supjaustytas daržoves ir palikti 10 min. vis pamaišant. Lai pasimarinuoja.
- Sudėti daržoves į stiklinį arba keramikinį kepimo indą. Stengiuosi, kad daržovės būtų sudėtos vienu sluoksniu, nes jei bus didelė krūva - jos troškinsis, o mes juk norim keptų, tiesa?
- Kepti iki 200°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 20 min., tada apibarstyti tarkuotu sūriu ir pakepti dar 10-15 min.
SKANAUS! IR VISADA PRISIMINKITE, KUR KĄ PADĖJOTE - TAI LABAI PALENGVINA GYVENIMĄ (užuomaršų liaudies išmintis)