Frikadelių sriubos receptas
1. Iškrapštyti iš koldūnų mėsą...
Gerai gerai, neišsigąskit, šiandien frikadelių sriubos nevirsim. Šiandien kepsim žiedinius kopūstus! Su medum ir pipiriukais, tiems kas mėgsta derinukus saldu/aštru/sūru.
Tinka kaip garnyras, užkandis arba pagrindinis patiekalas. Kalorijų nedaug (tik iš medaus), o skonių - visa jūra! (matėt, aš jau metaforom pradėjau rašyti. Kas čia bus, kas čia bus?..) /nubėga susirūpinusi/
PIKANTIŠKI ŽIEDINIAI KOPŪSTAI
1 žiedinis kopūstas (šviežio neturėjau, naudojau šaldytus - 400g)
2 a.š. medaus
2 a.š. sojos padažo
1 a.š.
džiovintų česnako granulių0,5 a.š. druskos
po žiupsnelį maltų juodųjų ir
kajano (arba
čili) pipirų
- Paruošti marinatą: sumaišyti medų ir visus aukščiau išvardintus prieskonius. Paragauti. Pridėti ko trūksta. Turi gautis labai saldu, labai aštru ir pakankamai sūru.
- Jei naudojami šaldyti žiediniai kopūstai, juos reikia iš anksto atšildyti ir kiek galima labiau nusausinti (labai patogu atšildyti kiaurasamtyje).
- Jei žiedinis kopūstas šviežias - supjaustyti kąsnio dydžio žiedynais.
- Kepimo skardą galima iškloti kepimo popieriumi. Ant jo tolygiai paskirstyti ž.kopūsto gabalėlius.
- Kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min., kol žiedinis kopūstas suminkštės ir gražiai apskrus. Jei gabalėliai skardoje sudėti tankiai, kepimo metu galima kokį kartą permaišyti, kad apskrustų tolygiai.
SKANAUS! Ir nuspirkit koldūnų - a vdrug kartais užsimanysit frikadelių sriubos? Ir šaldytų ž.kopūstų prigriebkit. Pravers.