Pikantiški žiediniai kopūstai

Jan 30, 2015 22:36



Frikadelių sriubos receptas
1. Iškrapštyti iš koldūnų mėsą...

Gerai gerai, neišsigąskit, šiandien frikadelių sriubos nevirsim. Šiandien kepsim žiedinius kopūstus! Su medum ir pipiriukais, tiems kas mėgsta derinukus saldu/aštru/sūru.
Tinka kaip garnyras, užkandis arba pagrindinis patiekalas. Kalorijų nedaug (tik iš medaus), o skonių - visa jūra! (matėt, aš jau metaforom pradėjau rašyti. Kas čia bus, kas čia bus?..) /nubėga susirūpinusi/

PIKANTIŠKI ŽIEDINIAI KOPŪSTAI

1 žiedinis kopūstas (šviežio neturėjau, naudojau šaldytus - 400g)
2 a.š. medaus
2 a.š. sojos padažo
1 a.š. džiovintų česnako granulių
0,5 a.š. druskos
po žiupsnelį maltų juodųjų ir kajano (arba čili) pipirų

- Paruošti marinatą: sumaišyti medų ir visus aukščiau išvardintus prieskonius. Paragauti. Pridėti ko trūksta. Turi gautis labai saldu, labai aštru ir pakankamai sūru.
 - Jei naudojami šaldyti žiediniai kopūstai, juos reikia iš anksto atšildyti ir kiek galima labiau nusausinti (labai patogu atšildyti kiaurasamtyje).
 - Jei žiedinis kopūstas šviežias - supjaustyti kąsnio dydžio žiedynais.
 - Kepimo skardą galima iškloti kepimo popieriumi. Ant jo tolygiai paskirstyti ž.kopūsto gabalėlius.
 - Kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min., kol žiedinis kopūstas suminkštės ir gražiai apskrus. Jei gabalėliai skardoje sudėti tankiai, kepimo metu galima kokį kartą permaišyti, kad apskrustų tolygiai.



SKANAUS! Ir nuspirkit koldūnų - a vdrug kartais užsimanysit frikadelių sriubos? Ir šaldytų ž.kopūstų prigriebkit. Pravers.




užkandžiai, vegetariška, žiedinis kopūstas, antras patiekalas, receptas, daržovės, dietinis receptas

Previous post Next post
Up