Prašom vaišintis! Skanūs, paprasti ir be miltų. Tinka tiek sveikuoliams, tiek tradicinės maisto orientacijos valgytojams.
AVIŽINIAI KEKSIUKAI
200 g smulkių avižinių dribsnių (naudojau NORDIC)
60 g cukraus
2 v.š. rafinuoto aliejaus
1 a.š. kepimo miltelių
1 sauja razinų
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
230 ml pieno
- Avižinius dribsnius sumaišyti su pienu, įmušti kiaušinį, supilti aliejų, druską ir cukrų. Viską gerai permaišyti ir palikti 10 min., kad tešla išbrinktų.
- Tuo tarpu razinas užpilti verdančiu vandeniu.
- Po 10 min. į tešlą įmaišyti razinas ir kepimo miltelius.
- Tešlą supilstyti į silikonines kepimo formeles ir kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min.
- Iškepusius keksiukus ataušinti ant grotelių.
SKANAUS! GREIT SUVALGOM IR EINAM KEPTI DAR! :)