Avižiniai keksiukai

Jan 23, 2015 20:09



Prašom vaišintis! Skanūs, paprasti ir be miltų. Tinka tiek sveikuoliams, tiek tradicinės maisto orientacijos valgytojams.

AVIŽINIAI KEKSIUKAI

200 g smulkių avižinių dribsnių (naudojau NORDIC)
60 g cukraus
2 v.š. rafinuoto aliejaus
1 a.š. kepimo miltelių
1 sauja razinų
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
230 ml pieno

- Avižinius dribsnius sumaišyti su pienu, įmušti kiaušinį, supilti aliejų, druską ir cukrų. Viską gerai permaišyti ir palikti 10 min., kad tešla išbrinktų.
 - Tuo tarpu razinas užpilti verdančiu vandeniu.
 - Po 10 min. į tešlą įmaišyti razinas ir kepimo miltelius.
 - Tešlą supilstyti į silikonines kepimo formeles ir kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min.
 - Iškepusius keksiukus ataušinti ant grotelių.

SKANAUS! GREIT SUVALGOM IR EINAM KEPTI DAR! :)




avižiniai dribsniai, saldūs kepiniai, receptas, dietinis receptas

Previous post Next post
Up