Ir tik nesakykit, kad nemėgstate virtų morkų! Nes šitos troškintos morkos yra tikras stebuklas. Labai universalus stebuklas - gali būti garnyras, šiltos salotos, užkandis arba savarankiškas patiekalas. Būtinai paragaukit ir sužinosite, kas yra meilė iš pirmo šaukšto.
MORKOS SU PETRAŽOLĖMIS
4 didelės morkos
2 svogūnai
1,5 v.š. sviesto arba alyvuogių aliejaus
4 skiltelės česnako
2 v.š. (arba daugiau) smulkintų petražolių (naudojau šaldytas)
100 ml vandens
2 v.š. grietinės arba grietinėlės
- Daržoves (morkas, svogūnus, česnakus) nulupti/nuskusti. Svogūną ir česnaką susmulkinti, morkas supjaustyti griežinėliais (ne storiau nei 3 mm).
- Puode ištirpinti sviestą, suberti svogūnus ir 3 minutes apkepti. (Apkepdama svogūnus bet kuriam patiekalui visada įberiu mažą žiupsnelį cukraus - tuomet svogūnai įgauna gražų auksinį atspalvį ir karamelinį skonį).
- Prie apkeptų svogūnų suberti supjaustytas morkas ir smulkintus česnakus, įpilti 100 ml vandens, pasūdyti, gerai išmaišyti. Uždengti ir troškinti ant silpnos ugnies 15-20 min.
- Tuomet suberti susmulkintas petražoles, paskaninti grietine arba grietinėle ir dar patroškinti 2-3 minutes.
SKANAUS!