Ir vėl nežinau, kaip pavadinti šitą patiekalą: pyragas, apkepas, užkandis, užkepėlė?.. Todėl kol kas palieku kodinį pavadinimą "Pomidorų ir sūrio PYRAGAS". Jei kas pasiūlys tinkamesnį - būsiu labai dėkinga.
Apie patį kepinį: labai lengvas tiek paruošimo, tiek valgymo prasme (koks baisus sakinys!). Kažkodėl primena vasarą... Ir dar jei vietoj įprasto sūrio naudoti tofu sūrį, tai bus puikus dietinis patiekalas.
POMIDORŲ IR SŪRIO PYRAGAS
Lavašo pakuotė (190 g)
3 dideli pomidorai
150 g sūrio (aš naudojau Gouda, jei reikalingas visiškai dietinis variantas - tofu sūris)
daug žalumynų - krapų, petražolių, bazilikų
mėgstamų prieskonių, labiausiai tinka su česnaku (aš naudojau prieskonių mišinį
Chimi - Churi)
- Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti, supjaustyti.
- Sūrį sutarkuoti, žalumynus susmulkinti.
- Kepimo formą iškloti lavašu, likusią lavašo dalį nukirpti (galima ir nupjauti, bet man patogiau lavašą karpyti).
- Dėti sluoksniais: pomidorai - prieskoniai - žalumynai - sūris - lavašas, ir vėl pomidorai - prieskoniai - žalumynai - sūris - lavašas.
- Ant viršutinio lavašo sluoksnio pašlakstyti šiek tiek alyvuogių aliejaus.
- Kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. Iškepusį pyragą ataušinti 10 min., tada lengviau pjauti.
Ir valgyti vieną gabalėlį, antrą, trečią... Skanaus!