Greitai greitai rodau, ką pasiruošiau rytdienai pietums į darbą.
Šitie paprasti keksiukai (arba užkepėlės) yra be miltų, be riebalų, minimaliai angliavandenių ir daug baltymų. Po savaitgalio su pyragais/šokoladais/ledais pats tas.
NESALDŪS SĖLENŲ KEKSIUKAI
Išeiga - 5-6 vnt
2 kiaušiniai
3 v.š. (apie 100g) liesos varškės
2 + 2 v.š. sėlenų (avižinių, ruginių, kvietinių... Šitie keksiukai buvo su kvietinėm ir ruginėm sėlenom)
1/4 a.š. kepimo miltelių
druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį (pas mane šiandien
žolelių mišinys)
Įdarui: virta mėsa, vištiena, liesas rūkytas kumpis ir pan. (aš dėjau krabų lazdeles).
- Baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti iki standumo.
- Į išplaktus baltymus sudėti varškę, sėlenas, prieskonius, kepimo miltelius, atsargiai išmaišyti iki vientisos masės.
- Įdarui skirtą mėsą, kumpį ar krabų lazdeles smulkiai supjaustyti.
- Kiaušinio trynius taip pat išplakti.
- Į silikonines kepimo formeles dėti po šaukštą tešlos, toliau sudėti įdarą, ant viršaus likusią tešlą.
- Keksiukų viršų gausiai aptepti išplaktais tryniais.
- Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-30 min.
Ne tik tortai gali būti skanūs!