Гастарбайтери в Польщі:"Arbeit Macht Frei" (продовження)

Mar 29, 2013 17:19

Повертаючись до написаного раніше..
Певна частина "прекрасної статі" спить з бригадирами, за що мають перференції у вигляді легших робіт і більших баблосів. Хто працює на конвеєрі, крадуть кетчупи, консервовану квасолю та горошок, цибулю. І це не дивлячись на встановлені відеокамери. Українців не допускають працювати тільки на виробництві йогуртів, консервованих ананасів та соків. Тут "вколюють" виключно поляки і відповідно монополія на "вилучення" товару в них. Пшеки також нелегально торгують контрабандними сигаретами (білоруські по 6 злотих). Офіційно ж пачка коштує десь від 12 злотих. Наші хлопи сидять в боржниках(беруть на бороду):дехто по 40 блоків.

Види робіт
З першого ж дня кинули на розчистку країв ріллі від кущів. Справа в тому, що для заїзду комбайнів та іншої техніки важливо мати вільними межі поля. Робота скажу я вам не найгірша. Просто тягай зрізані кущі та гілки на огень, грубі ж стовбури-на дрова. Оплата-7 злотих за годину, не залежно від змін чи видів робіт. Бригадиром був пан Реник, вуйко 65 років. Працював на рівні з нами, пив самогонку так само хвацько. А поважали його за те, що закривав "днівку" по 12 годин, не дивлячись на реальну к-сть годин.

Поле-поле..Околиці дюрйовні Струги


Меліораційні канали, береги яких власне очищувалися від дебрів. В них живуть бобри


Вже очищена територія


Розчищання місця під вогнище


Таїнство розпалення вогню


Аутодафе гілок


"Вріжем дуба раніше строку" :))


Ланцюг затупився. Точіння напильником


Режим
Щоранку стенд-ап в 5.30. Ранковий моціон, сніданок(йогурт+мюслі або картопля з курячими стейками). Приготування тормозка на обід. В 7.00 чи 7.30 вже на полі. Війна війною, а обід як отченаш, по графіку об 12.00. Пекли сардельки на вогні, закусували хлібом з паштетом+чай\кава. 17.00 виїзд до "стійла". Увечері варіння їди, вечірній душ та трапеза.

Далі буде

Заробітчани

Previous post Next post
Up