Шукаю кулінарний форум чи сайт

Apr 20, 2014 18:08

де можна поставити уточнюючі запитання по рецептах.
Наразі маю запитання по рецепту, як солити оселедець в домашніх умовах. Я все зробив по рецепту, але через добу розсол набув якогось бурого кольору (оселедець пустив трошки крові, зрозуміло). Це так і треба - чи потрібно тепер поміняти розсол?
Дякую

Leave a comment

lolaguna April 20 2014, 17:50:45 UTC
це нормально, нічого не треба міняти
а ще раджу спробувати сухий посол :)

Reply

nikitanik April 20 2014, 19:58:08 UTC
Дякую! гора з пліч. Тут, у Франції, не буває у продажу солоного оселедця (є копчений). Натомість продають чудові свіжі неморожені оселедці, причому даром роздають (десь по 3, максимум 4 євро кг, найдешевша риба практично). От і спробував сам засолити. Подивимось, що з цього вийде)

А що, сухий посол краще?

Reply

lolaguna April 20 2014, 20:25:33 UTC
особисто мені сухий посол більше подобається
крупна сіль, трохи цукру... я ще додаю прянощів (гвоздика, мускатний горіх, душистий перець) - видаляю нутрощі, обсипаю сіллю, завертаю у тканину (можна в папір) і в холодильник, наступного дня можна їсти
свіжу рибу взагалі через три-чотирі години можна їсти, якщо розібрати на філе... тут я вам просто заздрю)))

Reply

nikitanik April 20 2014, 20:44:14 UTC
Так, любителям риби тут роздолля - вибір величезний. Особливо популярно смажити рибу на барбекю, найчастіше - дораду, але вона досить дорога. А я скучив за звичайним оселедцем - таким, як з магазину, з бочки (чи принаймні з банки). Такого тут не існує.
А як, на Вашу думку, можна свіжий (несолоний) оселедець посмажити на барбекю (чи на пательні)? Чому цього зазвичай не роблять - смак не гарний чи що?

Reply

lolaguna April 20 2014, 22:22:13 UTC
чого ж не можна - можна) І саме на барбекю, дуже вкусно - нутрощі видаліть, рибу розкрити як метелика, на решітку хвилин на 15, присолити, лімон... єх... мрія!))
ще трохи тимьяну можна додати
оселедець (і, до речі, скумбрію) на пательні зазвичай не смажать, бо дуже багато жиру, з яким на гарячий пательні відбуваються метаморфози )) і запах не дуже гарний :)

Reply

nikitanik April 21 2014, 20:03:36 UTC
Сьогодні спробували мого оселедця - смакота! Витягли з розсолу одну рибку - ніби ще й трошки недосолена (малосольна), але дуже смачна. Дві ще полежать, дійдуть)
Дякую за рецепт на барбекю, планую зробити це десь через тиждень-два, тоді напишу, як вийшло. Знаєте, ніколи в житті не куховарив, але тут, якщо хочеться чогось традиційно українського, мусиш зробити це сам. І так я навчився варити борщ, і треба сказати - він тут іде на ура, французам дуже подобається, оскільки повністю відповідає їхнім уявленням про здорову їжу, а саме: їсти щонайменше 5 фруктів і овочів на день. А в борщі - ще й більше овочів, з"їв одну тарілку і виконав денну норму)))

Reply

lolaguna April 22 2014, 18:34:14 UTC
Чудово:) тепер робитимете оселедця на свій смак:) і борщ на свій смак і взагалі все на свій смак:)

Reply


Leave a comment

Up