Apr 20, 2014 18:08
де можна поставити уточнюючі запитання по рецептах.
Наразі маю запитання по рецепту, як солити оселедець в домашніх умовах. Я все зробив по рецепту, але через добу розсол набув якогось бурого кольору (оселедець пустив трошки крові, зрозуміло). Це так і треба - чи потрібно тепер поміняти розсол?
Дякую
Leave a comment
а ще раджу спробувати сухий посол :)
Reply
А що, сухий посол краще?
Reply
крупна сіль, трохи цукру... я ще додаю прянощів (гвоздика, мускатний горіх, душистий перець) - видаляю нутрощі, обсипаю сіллю, завертаю у тканину (можна в папір) і в холодильник, наступного дня можна їсти
свіжу рибу взагалі через три-чотирі години можна їсти, якщо розібрати на філе... тут я вам просто заздрю)))
Reply
А як, на Вашу думку, можна свіжий (несолоний) оселедець посмажити на барбекю (чи на пательні)? Чому цього зазвичай не роблять - смак не гарний чи що?
Reply
ще трохи тимьяну можна додати
оселедець (і, до речі, скумбрію) на пательні зазвичай не смажать, бо дуже багато жиру, з яким на гарячий пательні відбуваються метаморфози )) і запах не дуже гарний :)
Reply
Дякую за рецепт на барбекю, планую зробити це десь через тиждень-два, тоді напишу, як вийшло. Знаєте, ніколи в житті не куховарив, але тут, якщо хочеться чогось традиційно українського, мусиш зробити це сам. І так я навчився варити борщ, і треба сказати - він тут іде на ура, французам дуже подобається, оскільки повністю відповідає їхнім уявленням про здорову їжу, а саме: їсти щонайменше 5 фруктів і овочів на день. А в борщі - ще й більше овочів, з"їв одну тарілку і виконав денну норму)))
Reply
Reply
Leave a comment