Якими мають бути закони нашої держави?

Apr 18, 2015 08:37

1. Мусить бути ясний текст написаний літературною українською мовою. Всі прийняті зміни і доповнення вносяться із приміткою, що з такого-то числа стара частина тексту втрачає силу і вступає в силу нове редагування.

2. Тексти законів мусять публікуватись в інтернеті у загальному доступі. Зміни зразу ж відображатися на сайті Верховної Ради.

3. Кожен пункт закону, який вводить норми поведінки, правила, обов’язки, чи обмеження, повинен мати повний вичерпний перелік санкцій, або покарань за порушення закону. Не можуть бути в законі, чи конституції норми, права, обов’язку при порушенні якого нема вказаної конкретної відповідальності за його порушення.

4. Кожен пункт закону, який вводить оплату, норми і режими праці, нагороди, відзнаки повинен мати повний і вичерпний перелік застосування або відмови від застосування .

5. Депутати так само як і всі інші громадяни можуть подавати проекти законів. Відмінності депутата від громадянина такі. Депутат отримує заробітну плату у Верховній Раді і професійно займається законами. Депутат може персонально подавати проекти законів. Депутат обирає уряд і виконує багато інших функцій згідно закону про депутата.

6. Кожен громадянин для того, щоб подати закон на розгляд, повинен зібрати на його підтримку 10,000 підписів громадян. Для того, щоб провести голосування за закон, громадянин повинен мати 100,000 підписів.

щоб не забути, ідеї гідні розповсюдження

Previous post Next post
Up