Held in Camuz & Heerlen op het parkstadcabaretfestival

Feb 27, 2012 11:55

Voor mijn gevoel: Het ging in Camuz erg goed en in Heerlen nog beter. Camuz kon ik goed gebruiken om het verhaal voor Heerlen nog wat bij te stellen.  LARP is voor eigenlijk het gehele publiek Mindblowing. Dus de eerste vraag na afloop is altijd: doe je dit nou echt? maar dan beginnen mensen over hoe goed verhaal zij het vonden. Ik voel dat ik constant de aandacht vast hou. Er wordt veel gelachen. Ik kreeg complimenten hoe soepel het verhaal in elkaar zit. voor mijn gevoel zit er maar twee momenten in dat hij een beetje afzwakt. dat is bij de bezuinigingen (alhoewel er bij de opmerking over mijn vriendin weer goed gelachen word) en het vertellen dat normale mensen gevaarlijk zijn (vanaf facebook krijg ik weer veel lach). Het einde is nog wat tricky en wordt leuk gevonden, maar lijkt toch zwakker dan de rest, zou dat nog wel omhoog willen krikken dat ik echt met een finale act eindig.  In Heerlen waar ik vorig jaar ook meedeed, vonden ze dat ik flink was gegroeid. potentie voor de finale (beslissing over 3 weken). Het hardst wordt er gelachen bij de gedichten, dat ik iemand uit het publiek op het podium haal, de uitleg over larp (nordic walkers, Oberon en hugo die de stuiterbal bemachtigt) en de intro. Mijn uitstraling werd ook geprezen. Dat het scherp was en inspeelt op de  fantasie (en dat dat eigenlijk de rode draad is, dat mensen die wat meer mogen gebruiken). Dus uhm, ja, succes.

Ik ben zelf ook heel blij met het resultaat. Het heeft een paar jaar werk nodig gehad, maar ik denk dat ik nu wel de fijne lijn bewandel dat ik een verhaal over larp heb, die ook nog te volgen is door een leek, waar om gelachen kan worden.



JURYRAPPORT CABARETFESTIVAL PARKSTAD 2012

Naam cabaretier: Raymon Rodenburg

De jury hanteert ter beoordeling van de optredens de volgende criteria en waardering. Aan de hand van individuele beoordelingen wordt gekeken welk optreden het meest voldoet, waarna zo nodig juryleden onderling overleg voeren om te komen tot een bevredigende uitslag.

_____________________________________________________

Originaliteit (grappen): voldoende / onvoldoende

waardering:        10    9     8     7     6     5     4     3     2     1

Opbouw (samenhang, timing): voldoende / onvoldoende

waardering:        10    9     8     7     6     5     4     3     2     1

Woordenschat: voldoende / onvoldoende

waardering:        10    9     8     7     6     5     4     3     2     1

Charisma: ja / nee / onvoldoende

waardering:        10    9     8     7     6     5     4     3     2     1

Gebruikmakend van mimiek/lichaamshouding:  ja / nee / onvoldoende

waardering:        10    9     8     7     6     5     4     3     2     1

Intonatie/verstaanbaarheid: ja / nee / onvoldoende

waardering:        10    9     8     7     6     5     4     3     2     1

Waardering en reacties van publiek: ja / nee / onvoldoende

waardering:        10    9     8     7     6     5     4     3     2     1

________________________________________________________

Opmerkingen:

beoordeling is gebaseerd op gemiddelden van alle juryrapporten.

Heel grappig optreden, misschien aan het einde iets te lang en wijdlopig. Raymon was duidelijk beter op dreef dan de vorige keer. Leuk dat hij als rode draad in zijn riddertype ook iets vertelt over wie je bent, wat je wilt zijn en tal van andere voorbeelden uit de samenleving aanhaalt. Zijn act blijft hierdoor herkenbaar en geloofwaardig.

cabaret, roleplay

Previous post Next post
Up