Infinity: its always your turn.

Feb 22, 2012 02:13

Ik waag bij aan een nieuwe wargame. Naast mijn vele legers fantasy en warhammer 40k, ga ik voor infinity (http://www.infinitythegame.com/). Het is een kleine squadbased skirmish game, ontwikkelt door een spaans bedrijf Corvus Belli. De setting is sci fi, onze mensheid 150 jaar in de toekomst waarbij wij andere planeten via wormholes zijn gaan bezetten. De mensheid is in verschillende facties opgedeeld en wij zijn net aliens aan het tegen komen. Het unieke eraan is, waar normaal het systeem is van jij je beurt, dan jij je beurt. Hebben zij het opgedeeld in actie en reactie. Je troepen kunnen in het spel reageren op tegenstanders zoals wegduiken of onder vuur nemen. De website biedt alle informatie om te spelen. De regels zijn te downloaden en ook op youtube hebben zij korte filmpjes met instructies en de fluf van de setting. De makers maken zich ook niet zo druk over WYSIWYG en geven aan dat proxyen geen punt is. Een relaxte instelling van zo een klein bedrijfje die graag hun spel gespeeld zien worden.

Youtube kanaal Corvus Belli:

instructievideo's:
part 1, part 2, part 3, part 4, part 5, part 6, part 7, part 8

Ik zelf ben voor Ariadna gegaan. Voornamelijk vanwege de Merrovingians (fransen) met hun troepen zoals de Zouaves en de Moblot, en  een bijzonder geinig voortuigje: de Traktor Mul. En ja, underdogs, daar hou ik van.

Het spel wordt dus met kleine elite eenheden gespeeld waarbij je kijkt welke individuele soldaten je nodig hebt met zo hun eigen specialisaties. Een gemiddeld "leger" zit rond de 10 a 12 modellen. Alles is wel metaal en zeer gedetallieerd, dus dat maakt de prijs per model duurder dan, zeg Warhammer, maar je hebt veel minder nodig. Met de actie/reactie systeem is het spel een stukje complexer, maar het spel is heel actievol.

Ik ben benieuwd of andere dit spel ook spelen. Want ik wil mij wel aan een potje wagen.

wargame, infinity

Previous post Next post
Up