Фестиваль

Jun 04, 2019 22:28

 Таке враження, що вчора в нашому місті в префектурі Осака проводили фестиваль з мистецького ригання - поки йшов на станцію вранці, за 10 хвилин побачив принаймні 5 місць зустрічі вмісту чиїхось шлунків з асфальтом. Або може централізовано десь потруїлися, бо ж спека за 30 градусів, хоч іще й не було сезону дощів. На півшляху мене обігнав худий дядько років 50, який урочисто зранку споживав пиво Асахі в жерстяній банці, і поспіхом курив якийсь бичок. Споживав він і минулого тижня теж, тому це вочевидь така традиція.
Тому якщо вам розповідатимуть, яка Японія чиста країна вихованих людей - не вірте, вони просто регулярно прибирають, і то не всі, і то не скрізь. 
Трохи рятує ситуацію депутат місцевої ради років за 60, який о 7 години ранку стоїть перед входом до станції і персонально вітає кожного з тим, що ранок добрий. Навіть мені вклонився, хоч і трохи вагався. Здається, десь у липні будуть вибори, а іноземці в Японії права голосу не мають. This entry was originally posted at https://brovary84.dreamwidth.org/200407.html. Please comment there using OpenID.
Previous post Next post
Up