300 літрів

Sep 06, 2014 17:13

 Доніс мені інтернет, що популярним не тільки в гамериках і європах, а і в Україні зараз є дивна звичка обливати себе з голови водою з льодом із відра. Ясно, що воно щось там стимулює і підвищує, але мені здається, що є кращі способи змусити людей задуматися про доброчинність. Ну, але менше з тим. 
Трошки попишу про воду нельодяну. В префектурі Міяґі на північному сході країни, якої безпосередньо торкнулися землетрус і цунамі 2011 року, на уроці в початковій школі сенсей пояснює учням, скільки води використовується протягом дня 1 людиною. Поставив у ряд 30 відер по 10 літрів кожне, пояснив, що в одне входить по 10 літрових пакетів молока, а в кожен пакет - по 5 200-мл пакетів, які ви, шановні, вживаєте на обід.

І додає, що за день пересічний член пересічної японської сім’ї саме стільки і споживає: попити - 2 літри, на приготування їжі, миття посуду і так далі - 70 літрів, прання - 50, ванну - 70, туалет - 84, миття личка та ін. - 24 літри. А якщо родина з 4 чоловік - то, відповідно, і витрати ще більші.

Одразу після землетрусу води в крані певний час не було, тому більшість учнів на своєму досвіді знають, як це - не мати змоги сходити в туалет, помитися або просто попити. Ну і, скоріш за все, навряд чи комусь із них спаде на думку обливатися водою крижаною.
This entry was originally posted at http://brovary84.dreamwidth.org/164436.html. Please comment there using OpenID.

asahi shimbun, японія, газета

Previous post Next post
Up