NanoWrimo retrospective

Dec 08, 2010 17:00

In November deed ik voor de allereerste keer mee aan NanoWrimo. Het is inmiddels alweer December, wat wil zeggen dat ik wat tijd heb gehad om op adem te komen, en dat het ook tijd is voor wat reflectie.
  • Ook al heb ik de 50.000 woorden bij lange na niet gehaald (Ik had in het begin wat te hoog ingezet, voordat in naar mijn agenda keek voor November, en dan met name de laatste week), ben ik toch tevreden over de uitkomst. Er waren eigenlijk twee grote redenen waarom ik meedeed. Ten eerste had ik eigenlijk nog nooit serieus een verhaal/stuk geschreven langer dan een paar honderd woorden (Met uitzondering van scripties etc., maar dat is toch een ander soort verhaal, zeker als je een beta studie doet), en ten tweede wilde ik weten of, en hoe mijn schrijverij verbeterde naarmate ik frequenter de (virtuele) pen oppakte.
  • Over mijn eerste doel: Ja, het is gelukt om een langer verhaal te schrijven, maar ik vind het nog wel lastig omdat zonder ook maar enige vorm van een plot te doen. Dus voor een volgende keer moet ik van te voren wat beter een plot uitwerken.
  • Over het tweede doel: Op de tweede en derde avond was ik zo'n beetje de hele avond bezig om de minimale dagelijkse hoeveelheid woorden op te schrijven. Dat is nogal vermoeiend, zeker na een dag werken. Maar na een week of twee-en-een-half kon ik hetzelfde aantal woorden schrijven in drie kwartier tot een uur dankzij de word wars (wat eigenlijk een tamelijk briljant onderdeel is van het hele gebeuren). Alhoewel dit nog niet echt iets zegt over de kwaliteit (meer over kwantiteit natuurlijk) is het wel zo dat je meer routine hebt, en daardoor makkelijker en vloeiender gaat schrijven. Ook al gaat datgene waarover je schrijft eigenlijk helemaal nergens over.
  • Het verhaal zelf was natuurlijk niet best ;), maar dat is des NanoWrimos en niet het punt, dus daar zeg ik niet al te veel over
  • De Write-ins waren ook een gezellige toevoeging, alhoewel het tijdstip voor mij wat minder handig was ;) (Nu moest ik halverwege alweer door naar trainen). En tijdens deze Write-ins kon ik toch weer een paar honderd woorden schrijven, zodat je niet stil stond.
Concluderend: was leuk! Ga ik het volgend jaar nog een keer doen? Dat zien we dan wel weer ;)

life, writing, nanowrimo

Previous post Next post
Up