Яблочное вино Old-Time Recipes for Home Made Wines Cordials and Liqueurs

Dec 22, 2013 07:54


(р. 19)TO MAKE APPLE WINE
To every gallon of apple juice, immediately as it comes from the press, add two pounds of common loaf sugar; boil it as long as any scum rises, then strain it through a sieve, and let it cool. Add some good yeast, and stir it well. Let it work in the tub for two or three weeks, or till the head begins to flatten; then skim off the head, drain it clear off and tun it. When made a year, rack it off and fine it with isinglass; then add one-half pint of the best rectified spirit of wine or a pint of French brandy to every eight gallons.


На каждый галлон яблочного сока, сразу же из под пресса, добавь два фунта сахарной головы. Вари, пока будет подниматься пена, затем процеди через сито и дай остыть. Добавь хороших дрожжей и хорошо размешай. Пусть бродит в бочке 2 или 3 недели, или пока не начнет спадать дрожжевая пена. Потом сними пену, слей с осадка и перелей в бочку. Через год откупорь и очисть при помощи рыбьего клея. Затем добавь пол-пинты лучшего очищенного винного спирта или пинту французского бренди на каждые 8 галлонов.

яблочное вино, сидр, мои переводы, helen wright, вино, рецепты, Америка, 20 в.

Previous post Next post
Up