Ghosts of Manchesta

Dec 30, 2012 02:00

Коли будете збиратись в Англію не забудьте взяти дві речі - перехідник на британську розетку і парасольку/дощовик. Я чесно сумніваюсь, що в Англії є в рік бодай один тиждень, коли не йде дощ. Ну і зауважте, що північні акценти можуть не припасти до смаку вашому ніжному вуху. Якщо по-простому- забудьте, що знаєте англійську. Головне в діалозі зберігати спокій і усміхатись=) Всеодно прийдеться по 2-3 рази перепитувати зі словами Slow down please! І як казав сер Алекс Фергюсон найкращі знавці англійської живуть північніше від Абердіна.

Манчестер.
Чомусь я їхав туди з надією зустріти бодай якихось привидів. Бродив нічними вулицями у пошуках знайомого звучання. Та все було марно - лише сміх п*яних клаберів, які вийшли покурити, і розриваючий вуха дешевий даб. Навіть на Олдхем стріт, серед ночі я розрізнив тільки реггі(хоча на ній з десяток клубів і магазинів вінілу). Манчестер так просто не розкриває свої таємниці. Ну бодай побачити якесь маленьке тематичне графіті у рідному містечку Моріссі і Єна Кьортіса - Селфорді. Невже всі забули про них? Та ні. Просто я не уважний(

Bernie Sumner&Ian Curtis
Joy Division/ New Order


Morrisey&Johnny Marr
The Smiths

Gallagher brothers.
Oasis



Кожна група легенда свого десятиліття. Люди, які своєю харизмою і ідеями змінили обличчя британського гітарного року та й світової музики. Звідки ж вони всі взялись? Манчестер не схожий на центр світової культури. Певно копати треба в сувору історію міста.

P.S. Зате зустрів плакатики з Happy Mondays(вони возз*єднались за місяць до мого приїзду) і Stone Roses(за рік до)
Доречі, що це за ванільщину я вже у третьому фільмі помічаю(не буду тикати пальцем) - якщо герой - маргінал, то його улюблена група The Smiths . Оу, як це мило)

мандрівка

Previous post Next post
Up