До річниці АТО в Москві, як моделі громадянської війни для пізнього майдану

Oct 06, 2021 21:19


Для загального лікбезу раджу Вікіпедію, а тут лише цікаві моменти зі статті та супутніх матеріалів.

ото чим більше читаю подробиці бойні 3 жовтня 1993, тим більше це схоже на сценарій який малювали для мадану й України укінці 2013, стрільба міліціонерів по міліціонерах теж є (у книзі «Пробудження» згадано як Русланові Сан-Марино командир ВВ-шників жалівся що беркут у спини його ребят попадає, може, ненавмисно?)

Ніби наші власний розгін 18-ого лютого з бтр-ами й телекамерами конструювали за взірцем московських подій осені 1993, тільки з розпалюванням війни, яка тоді у росіян не відбулася. Тоді була загроза розгортання спротиву влади у регіонах, тому швидко обрубили усі канали медіа прихильникам Дому Совєтів, а потім жорстоко спровокували стрільбу й давили та знищували усе що попало під руку.

Увагу моментів схожості привернули наступні моменти:

⦁ стволи охочим зі складів міліції роздавали ельціністи, а у нас мвс - тітушкам.

щодо славнозвісного пограбованого львівський складу - зброя з нього імовірніше до майдану не доїхала (бо навіть Т. Чорновіл їздила туди просити, не дали), жодної згадки у спогадаї не зустрічав крім міфів й версій, але послужила інформаційним приводом для розстрілів.

бтри якраз охоче тоді імітували війну (другий скрін)й створювали побільше жертв, щоб начальство пошвидше й радикальніше з білим домом розібралось й приїхали танки військових.
⦁ «снайперські війни», про належність снайперів не було розслідувано, ніхто ж не вірить що силовики з силовиками будуть воювати й стріляти просто усіх випадкових. Як нині пишуться духовні коментарі до цих подій:"ета всьо снайпери НАТА, как на майдане!"

Більшість скрінів заніс сюди, перепрошую, що з мобільникка.

Розслідування лишилось незавершеним попри висновки, амністовані учасники згодом виплили відомо-де:



wiki: Бородай

"В 1992 году, закончив второй курс философского факультета МГУ имени М. В. Ломоносова, принимал участие в военном конфликте в Приднестровье. Его соратниками были В. А. Антюфеев, О. В. Берёза и А. Ю. Пинчук."

⦁ В. А. Антюфеев - Первый вице-премьер Донецкой Народной Республики по вопросам государственной безопасности 10 июля по 23 сентября 2014.

⦁ О. В. Берёза - первый Министр внутренних дел Донецкой Народной Республики.

⦁ А. Ю. Пинчук - член правительства (Совета министров) Донецкой Народной Республики."

Принимал участие в событиях сентября-октября 1993 года в Москве на стороне Верховного совета РФ, противостоявшего президенту Борису Ельцину в составе одной из боевых групп, куда входили участники конфликта в Приднестровье, работавшие в службе безопасности МГТУ имени Н. Э. Баумана, где, по его словам, был «не самым главным, но и не самым рядовым». Имел непосредственное отношение к службе безопасности Фронта национального спасения и охранял И. В. Константинова.

Как вспоминает Бородай

Да, я принимал участие в событиях 1993 года. Я тогда воспринимал власть откровенно как оккупационную, и я против неё воевал, потому что считал это морально, правильно. Потом власть переменилась идеологически, принципиально, и по делам переменилась.

расследование, мордор, історія

Previous post Next post
Up