13 кандидатів у мери Харкова

Oct 05, 2021 13:23


13 кандидатів у мери Харкова на позачергових виборах: що про них відомо



З прийнятних варіантів:

Сергій Ряполов

Загальні відомості: Харків'янин, 39 років.

Має вищу освіту за напрямком економічної кібернетики, нині офіційно не працює. Як розповів Ряполов, до 2013 року він працював підприємцем і менеджером проекту на будівництві нафтопереробної станції. Після 2013 року керував громадською організацією, пов’язану зі створенням та консультацією ОСББ.

Політична діяльність: На місцевих виборах балотувався до Харківської міськради попередніх скликань, не пройшов. У 2020 балотувався до Харківської обласної ради від «Блоку Світличної "Разом!"», теж не обрався.

Інше: Сергій Ряполов - один з двох потерпілих у справі Кернеса. Справу досі слухають у суді й після смерті колишнього міського голови Харкова. За свідченнями Ряполова, Кернес розбив йому ніс. Одружений, є діти.

Олександр Скорик

Загальні відомості. Народився у с. Корбині Івани Богодухівського району Харківської області, 46 років.

У 2009 році закінчив Харківський національний аграрний університет ім. В.В.Докучаєва, за спеціальністю агроном. Навчається у Харківському регіональному інституті Національної академії державного управління при Президентові України на факультеті публічного управління та адміністрування.

Приватний підприємець. З 2017 - гендиректор ТОВ «М’ясокомбінат "М’ясний"».

Політична діяльність. Член політичної партії «Європейська Солідарність».

25 жовтня 2020 року обраний депутатом Харківської обласної ради VIII cкликання. Голова фракції «Європейська солідарність» в обласній раді.

Погляди. Підтримує процеси декомунізації. Опозиційно налаштований до чинної влади.

«Нам часто розповідають про успішний Харків. Але в чому успішність? Харків'яни отримують найвищі в Україні зарплати? - Ні! У харків'ян найнижчі комунальні тарифи? - Також ні. Я впевнений, що має бути навпаки», - пояснив Скорик свою мотивацію стати мером.

Майно та активи. Володіє цілою низкою земельних ділянок, житловими будинками, нежитловими приміщеннями. Разом з дружиною є власником понад 50 автомобілів, серед яких вантажні та мікроавтобуси.

Інше. Член благодійного фонду «Будуємо Україну разом». За релігійними поглядами - вірянин Православної церкви України. Одружений, має сина та дочку.

Микола Кукуріка

Загальні відомості. Народився у місті Петропавловськ у Казахстані, 58 років.

Політична діяльність. Голова «Партії пенсіонерів» зі слоганом «За онуків, за дітей, за нас», балотувався на вибори до Верховної Ради від «Партії пенсіонерів» у 2006, 2015 та 2019 роках, а у 2015 та 2020 роках - до Харківської міськради. Жодного разу його не обрали. На вибори мера іде як самовисуванець.

«Я з 2010 року займаюся соціальною політикою і бачу, що з кожним роком ситуація в цій сфери стає все гіршою. Щоб на рівних вести переговори з центральною владою, потрібно, щоб за тобою була підтримка людей сильного та ефективного мегаполіса», - стверджує Кукуріка.

Інше. Має канал в YouTube. В одному з роликів віджимався на брусах разом з 63-річним харків'янином.

жабогадюкінг, вибори

Previous post Next post
Up