Волинська возня як вірус направленої дії

Jul 23, 2020 16:13

Схоже що все ж таки нещодавній "теракт" це не лише шоу для рейтингу, але більшою мірою дресировка Шмарклі перед важливими подіями в яких він погодиться на умови терористів. Йому дали відчути що терористи не такі вже і страшні, що виконанням їх умов можна рятувати людей, створити враження що терористи вимагають менше, поступааючись більшим. Наприклад життя людей в обмін на відеозвернення. Мир на Донбасі в обмін на припинення військового опору агресору.
Але всі терористи вимагають більше ніж дають, тому поступка їм - це гарантований програш. У нормальних людей при перемовинах з терористами будь які задоволення вимог намагаються обернути в вигоду цілеспрямованими діями, виманити, отруїти газом, підсунути прослушку, посварити спільників, витягти заручників. Перемога влади у взаємодії з терористом це їх знищення.
Тому Шмаркля вчора програв, і зараз у нього в голові йде процес прийняття цього факту, він собі шукає пояснення чому то було правильно. Це ментальний вірус, обдуманий досвід який вбудовується в мислення і спрацює в іншій формально схожій ситуації, але зовсім іншим масштабом.
Previous post Next post
Up