"Васильківська справа". Засідання 9.08.2013. Суд вивчає, де зареєстрований "Патріот України"

Aug 09, 2013 18:55



Сьогодні, 9 серпня 2013 року, у Києво-Святошинському районному суді продовжився розгляд справи так званих «васильківських «терористів» - Ігоря Мосійчука, Сергія Бевза та Володимира Шпари.

На суд прийшла чималенька група підтримки, зокрема пані Раїса Шматко і ще один активіст Врадіївської ходи, Ірма Крат, юрист Олег Веремієнко та інші активісти.

Засідання почалося із запізненням у півтори години, о 15:30 - через зайнятість одного із захисників (Дідори) в іншому процесі.

Свідки, які були запрошені на позаминулому засіданні, не з’явилися, і суддя Юрій Бурбела почав оголошувати письмові докази, що містяться у томі №9. Це, переважно, відповіді з офіційних установ на запити СБУ, в яких регіонах України зареєстровані громадські організації «Патріот України» чи СНА, а також відповіді з міліції і прокуратури щодо різноманітних протиправних дій, які скоювали невідомі у місті Васильків.



Адвокати

«Постанова про надання дозволу на зняття інформації з каналів зв’язку Гаврилюка і Сергієнка».
На більш детальному дослідженні цих документів ніхто не наполягає.

Протокол огляду від 13 жовтня 2011 р. Приєднаний до справи лазерний диск із вказаними роздруківками.
Там йдеться про те, чи були дзвінки з телефонних номерів фігурантів справи - трьох підсудних та свідків Гаврилюка, Крикунова, Сергієнка та інших - чи дзвонили вони один одному.

Відповідь заступника управління статистики у місті Києві слідчому СБУ: В базі даних держреєстру по місту Києву організації «Патріот України» і СНА не значиться.

І ще кілька подібних документів. Слідчі СБУ з’ясовували, де зареєстровані і де не зареєстровані ПУ і СНА.



У залі до початку засідання



Дружини підсудних - Наталя Шпара і Анна Мосійчук

Відповідь начальника Васильківської міліції про те, як загорілися автомобілі Міцубісі і БМВ, що належали Богдану Корчинському. По цій події була порушена, але потім зупинена кримінальна справа.
Підпал невідомими особами ще двох автомобілів, які належали іншій особі. Справу порушено, потім зупинено.
І ще один підпал автомобілю «Пежо» у 2008 році. Справа теж призупинена.
У 2010 р. по вул. Грушевського невідомі вчинили бійку під час конференції «Батьківщини». Справа перебуває у провадженні.
1.06.2010 р. невідома особа підпалила автомобіль, що належав громадянину Панджакідзе. Порушено кримінальну справу, на даний час справа зупинена.
13.07.2010 р. у приміщення будинку культури невдомі особи нанесли тілесні ушкодження Шестакову. Порушено справу, її направлено до васильківського міськрайонного суду.
5.08.2010 р. надійшла заява від громадян В’єтнаму, що на ринку їм погрожують фізичною розправою. У порушенні справи відмовлено.

І т.д., і т. ін. Суддя каже швидко і тихо, конспектувати важко.



Відповідь з виконкому Васильківської міськради про місце роботи Бевза, Шпари і Мосійчука. Бевз і Шпара були директорами комунальних підприємств, звільнені вже після затримання. Мосійчук у комунальних підприємствах не працював.

Відповідь з міліції про те, що підсудні Шпара, Бевз, Мосійчук, а також Крикунов і Чернега не значаться як власники вогнепальної і холодної зброї. Дозволу на придбання та використання вибухових речовин чи вогнепальної зброї теж не мали. У Гаврилюка був дозвіл на нарізну мисливську зброю АКС.

Головне управління юстиції у Закарпатській області повідомляє, що ПУ і СНА на території Закарпатської області не зареєстровані.

У Харкові ПУ зареєстрований з 2006 р. Ще зареєстрований у Чернігові і у Галицькому районі Львова. У Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій областях є осередки ПУ. І навіть у м.Севастополь.

До зали ненадовго заходить інший суддя, щось каже Бурбелі.
Оголошується технічна перерва на 10 хвилин - у зв’язку із зайнятістю захисника Дідори в іншому засіданні.

Засідання продовжується, суддя знову зачитує інформацію про осередки ПУ у різних регіонах України.

Закінчивши розгляд 9 тому, суддя питає, чи будуть у когось заяви і клопотання.



Адвокат Бевза ТУРКІНОВ ставить питання БЕВЗУ:

- У матеріалах йшлося, що влітку 2010 року члени ГО «Патріот України», зокрема, Бевз, пошкодили палатки на ринку та чинили інші протиправні дії (заява Крахмальнікова). Це відповідає дійсності?
БЕВЗ: Ні, це неправда.

- В єдиному державному реєстрі організація «Патріот України» зареєстрована у Харкові, також є осередки у різних областях України. Ви підтримували якісь стосунки з цими осередками?
- Ні.

СУДДЯ БУРБЕЛА: Уточнююче питання: особисто чи як член організації?
БЕВЗ: Мені знайоме лише прізвище Білецького. Андрій Білецький з Харкова, який керує осередком в Харкові.

АДВОКАТ ТУРКІНОВ: Чи ділилися ви досвідом з приводу створення і діяльності організації, якщо так, то з ким?
- Спілкувався з харків’янами, вони надсилали нам зразки документів щодо реєстрації організації.
- Це листування і контакти з цими організаціями з чим були пов’язані?
- Якщо ви маєте на увазі «спілкування» як діалог, то я спілкувався з приводу реєстрації «Патріоту України» у Києві. Від решти членів просто надходили листи.
- Ви мали намір офіційно зареєструвати «Патріот України» у місті Києві?
- Так.

СУДДЯ: Ви неодноразово показували, що вам надходили повідомлення від різних людей. Звідки ці особи знали адресу вашої електронної пошти і чому надсилали саме вам?
БЕВЗ: Не тільки мені. Моя електронна пошта була у відкритому доступі - зокрема, у мережі Фейсбук.
- Там було зазначено, що ви маєте відношення до цієї організації? Ми читали вашу біографію, там власноручно було написано. Таку саму, аналогічну інформацію містили ваші про файли?
- Аналогічно, звісно.

БЕВЗ звертає увагу суду на порушення порядку вилучення, обліку і зберігання матеріалів, які містяться у справі. Витяги з реєстрів, листи, розруківки не упаковані належним чином.

Більше заяв і клопотань немає. У зв’язку із закінченням робочого дня і необхідністю виконання постанови про привід свідків - перерва до 19 серпня 14:00.





Спілкування до початку засідання

васильківські терористи, суд

Previous post Next post
Up