Суд заборонив мирні зібрання у Києві до 12 листопада

Oct 27, 2012 19:12

Щойно стало відомо, що окружний адміністративний суд м. Києва (суддя Кузьменко В.А.) по 12 листопада включно заборонив різним політсилам проводити акції у Києві, зокрема, на Майдані Незалежності та площі Лесі Українки. Про це ІА "Поряд з вами" повідомив голова ГО "Порядок і достаток" Олександр Місюра.

Так, на Майдані Незалежності передбачалося встановлення намету, з якого громадські активісти планували вести інформування громадян про перебіг голосування шляхом незалежного екзитполу та назалежного підрахунку голосів згідно оприлюднених протоколів дільничних комісій.
Запланована акція була проектом КУПР і ГО "Порядок і достаток". Намет планувалося встановити опівночі, о 00:00 28 жовтня на Майдані.

Але Київська міська державна адміністрація подала до суду позов про заборону акцій таким організаціям: "Батьківщина молода", "Молоді регіони", "Київ за зелену Україну", Ліга слов’янської молоді, Українська спілка молодих депутатів, КУПР, Блок соціального партнерства "Порядок і достаток". Третьою особою в суді виступило ГУ МВС України у м. Києві.

Перші 5 організацій планували провести акції на площі Лесі Українки у Києві, решта - на Майдані. Але суд, виходячи з того, що заявку на проведення акцій було подано менш ніж за 10 діб, а також через те, що в акціях беруть участь люди з різнополярними політичними поглядами, "задля уникнення сутичок" обмежив шляхом заборони їхнє право на мирні масові зібрання.

О.Місюра повідомляє, що, незважаючи на заборону суду, незалежний підрахунок голосів відбудеться все одно - але не на Майдані, а у Гостиному дворі. До його проведення доєдналася ГО "Спільна справа", яка надала спостерігачів та встановила у Гостиному дворі сцену.

купр, вибори, суд

Previous post Next post
Up