Офіційна реакція МВС на викрадення людей в Україні. Я в шоці...

Oct 25, 2012 15:52


Мій старий "добрий" знайомий Володимир Поліщук, який у час нашого з ним знайомства працював речником київської міліції, а потім пішов на підвищення і є зараз речником всього МВС, заявив сьогодні таке, чого я не очікувала почути навіть від нього:

"Если бы это был криминальный случай и человека похитили преступники, то не имело бы значения, украинец он или гражданин России - материалы этого поступили бы в милицию, и она начала бы доследственную проверку. Собственно, такое заявление о похищении человека сделала женщина, адвокат 1983 года рождения. Но выяснилось, что этот человек был жив и здоров и находился все это время в сопровождении российских спецслужб. Это значит, что его не преступники выкрали, не террористы, а была проведена операция иностранных силовиков на территории Украины», - сказал Полищук.

«Доследственная проверка назначена с 19 по 29 октября, но я уже заранее вижу, что здесь просто не может быть возбуждено дело о похищении человека. Если бы его выкрали преступники, то это было бы на 100% криминальное дело, но в случае когда это делают иностранные правоохранители, я не думаю, что спецслужбы должны делиться своими планами», - добавил он".
(http://www.gazeta.ru/politics/news/2012/10/25/n_2586913.shtml, via dibrov_s)

Перепрошую, але вони там що, зовсім?
Згідно Вікіпедії, у світі зараз налічується 261 держава. У кожної з цих держав є спецслужба, у деяких навіть не одна. Цікаво було б почути думку пана Поліщука: чи кожна з цих спецслужб після приходу до влади Януковича отримала право викрадати людей з території нашої держави, не ділячись при цьому своїми планами, чи це привілей спецслужб лише однієї країни?
Також цікаво, як справи щодо взаємності: якщо працівники українських спецслужб спробують викрасти когось з території іншої держави - ну, хоча б Гондурасу - гондурасівські прикордонники їх раптом на кордоні не перестріляють?

З наведеної цитати випливає одне з двох: або пан Поліщук вважає, що у нас тут прохідний двір, де спецслужби усіх держав мають право робити все, що їм заманеться, або він вважає Україну колонією Російської Федерації.

Також хотілося б почути більш докладну інформацію, що ще за влади Януковича дозволяється іноземним спецслужбам робити у нашій державі. Наприклад, мають вони право викрадати тільки своїх громадян чи взагалі будь-кого? І тільки викрадати - чи, наприклад, вбивати теж?

Давайте ж, якщо так зганьбилися, то ганьбіться до кінця - розпишіть докладно, що їм ще за влади Януковича дозволяється. Ми ж маємо це знати - тим більше, напередодні виборів.

спецслужби, росія, мєнти, правозахист

Previous post Next post
Up