Велопробіг на захист старого Києва (фото)

Sep 23, 2012 16:48


Сьогодні, 23 вересня, активісти-захисники Києва провели велопробіг під гаслом "Місця, які ми можемо втратити" - за маршрутом Гостиний двір - Андріївський узвіз - залишки Десятинної церкви - вул. Гончара - Велотрек - гора Юрковиця - гора Щекавиця - Гостиний двір.

У заході взяли участь близько десяти велосипедистів, з них одна дівчина. Приводом для його проведення стало те, що 20 вересня Київрада 75-ма зі 107-и присутніх голосів передала Гостиний двір в оренду "Укрреставрації" для проведення реконструкції цієї будівлі під торгівельно-офісний центр з гостьовою стоянкою.

Як пояснив Ігор Луценко, представник ініціативи "Збережи старий Київ", незважаючи на те, що Кабмін вилучив Гостиний двір з переліку архітектурних та історичних пам’яток, киянам зрозуміло, що це є пам’ятка. Він розповів історію Гостиного двору та історію боротьби за нього, яка триває з 26 травня. За словами Луценка, для активістів найважливіше - зберегти Гостиний двір як унікальний простір для культурно-мистецьких заходів, для самовираження киян, яким він є зараз, і на другому місці - зберегти його унікальну архітектуру. А також - врятувати від забудов низку інших унікальних пам’яток, які створюють обличчя Києва.









В очікуванні решти учасників









Виноград з Монмартру, висаджений вчора - на честь побратимства Монмартру, Андріївського Узвозу та Пейзажної Алеї.









Фотовиставка робіт Макса Требухова "Війна за Київ"



Плакат "Сволочи" - "Ни любви, ни тоски, ни жалости"






За словами О.Місюри, цей велосипед вже кілька днів стоїть, прикутий до дерева його невідомим власником. Чий він - ніхто не знає.
























Ігор Луценко розповідає про Гостиний двір









Виїзд




































Зупинка на Андріївському узвозі


будівельний конфлікт, київ

Previous post Next post
Up