Український дім, 5 липня, день (фото, відео)

Jul 05, 2012 12:29


Повернулася щойно з-під Українського дому. Після безсонної ночі була в такому стані, що примудрилася піти туди... без фотоапарата. Вперше в житті, мабуть, такий прокол у мене :) Що могла, познімала на мобільний і на відеокамеру, дивіться.

Що можу сказати? Людей реально багато - думаю, вже є кілька тисяч. Прибули івано-франківці на чолі з мером і делегація зі Львівщини. Народу все більшає. Станом на 11 "з копійками" відбувався мітинг, виступали В’ячеслав Кириленко та інші опозиціонери. Попри те, що мітинг заборонено судом, всі присягаються не розходитися, поки закон про двомовність не буде скасовано. Спека просто скажена, але люди тримаються. Періодично закидують яйцями портрет Януковича, де крім його обличчя, зібрані відповідні епітети, що стосуються його персони, і вгорі табличка: "Кинь яйце хаму в лице".

А зранку були пригоди: десь о 8:30 "беркути" вчергове спробували прорватися від службового входу до центрального. Але народ буквально за півхвилини заштовхав їх назад.

До речі, щодо заборони суду - постанови судів януківського періоду повинні мати значення і взагалі розглядатися лише тоді, коли буде суд над цими суддями.

З мінусів - багато людей в однакових футболках - наприклад, з символікою "Удару". Я не знаю, що це за люди, але багато людей з однаковою партійною символікою, якщо це не свободівці, завжди схожі на проплачених.

З плюсів - багато дотепних рукописних плакатів, частиною з них обклеїли Український дім. "Не віддамо Кремлю наш суверенітет!" - коротко і ясно. Радує, що всі все правильно розуміють - що це не просто так закон про двомовність. "Геть русистів з українського парламенту". А також: "Засуньте язик собі у дупу". Не дуже політкоректно, зате дохідливо :)

image Click to view



ФОТО ТУТ:
http://www.bilozerska.info/?p=8744

протест, мова

Previous post Next post
Up