Суд над Віталієм Запорожцем 19.03. Свідок обвинувачення: "Він сказав мені: «Я цього мента завалю!»

Mar 19, 2012 22:50


Сьогодні, 19 березня, 2012 р., у Броварському суді продовжився розгляд справи Віталія Запорожця. Адвокатів цього разу двоє - Костянтин Попов та Іван Макар. Сидір Кізін був, але майже одразу поїхав, бо у нього одночасно в Києві інше судове засідання - він захищає Миколу Коханівського з побратимами по справі пошкодженого Леніна.

Сьогодні в суді заслухали двох свідків: 16-річну дівчинку, що була того вечора у кафе (про її допит клопотався захист), а також Оксану Янченко, про яку мешканці Семиполків казали мені, нібито вона була коханкою покійного Симоненка. Вона - головний свідок звинувачення, бо саме на її показах грунтується версія слідства, що Віталій мав попередній умисел убивства Симоненка - нібито він того вечора у кафе сказав Оксані Янченко: «Я його зарию».

КОНСПЕКТ ЗАСІДАННЯ.

Віталій Запорожець нервувався страшно, особливо після показів Оксани Янченко, яку він відверто звинувачує в брехні. Вчора до нього в СІЗО викликали швидку - симптоми були схожі на гіпертонічний криз. Він абсолютно не намагається «сподобатись» суду, кидається звинуваченнями - безумовно, справедливими, але чи варто бути таким відвертим в його ситуації - це питання.

«Ситуація зміниться, коли судді стануть виборні», - каже Віталій Запорожець перед початком засідання журналістці, яка крадькома бере у нього інтерв’ю. - «Це система, наскрізь прогнила корупційна система, розумієте? Подивіться хоча б, які машини стоять під прокуратурою». Він обурюється, що журналісти не передають його слова - лише скорочено висвітлюють фабулу справи.

«Поки люди не створюватимуть громадські групи, не обговорюватимуть в інтернеті - сьогодні я дав хабаря тому, вчора іншому - нічого не буде» - каже Віталій.
Розказує в подробицях, як його били, катували, як відмовлялися надати допомогу. На руку наклали гіпс лише тому, що медсестра плакала і благала дозволити їй це зробити. «Віталію, не хвилюйся, набоїв на всіх вистачить», - кажуть із залу.

Далі - на Bilozerska.info >>>

image Click to view

семиполки, суд

Previous post Next post
Up