Суд над Віталієм Запорожцем 1.03.2012 Ч.2.Свідчення про попередні сутички між підсудним і потерпілим

Mar 01, 2012 22:47


Початок тут:
http://www.bilozerska.info/?p=6124

Після перерви допит свідків продовжився. Прийшли свідки захисту, викликані, щоб розповісти про попередні конфлікти між Запорожцем та Симоненком. Віталій Запорожець пожвавішав, знову почав ходити по клітці, ставити свідкам питання і заробляти одне за одним зауваження від судді. Нервуючись, навіть звернув увагу на те, що між кліткою і лавками для слухачів можна було б поставити ще одну лавку, і її не ставлять спеціально - щоб у залі було менше людей.

Справа в тому, що велика кількість простих людей не в змозі адекватно і точно переповісти те, що вони бачили, особливо - якщо вже минув час, особливо - якщо вони хвилюються в суді і витрачають значну частину зусиль, наприклад, на те, щоб не допустити неприйнятних у суді слів. І для того, щоб, наприклад, така людина сказала: «Симоненко схопив стілець і замахнувся ним на Запорожця», її треба спитати: «Симоненко хапав щось у руки?». І суддя за такі питання робить захисникам зауваження, як за «навідні». Коли свідка питають, що казав Симоненко під час конфлікту із Запорожцем, він не пам’ятає, і Запорожець каже: «Я скажу цю фразу, а ви просто скажіть: було таке чи ні». Суддя заперечує, Запорожець все одно каже, свідок радісно киває: «Було, точно таке було». Суддя погрожує видалити Запорожця із залу до кінця допиту свідків. Віталій каже, що йому не важливо, що такі-то слова не мають юридичної сили - йому важливіше, щоб люди дізналися правду.

image Click to view



Отже, СВІДОК КОЖЕВІЛ Сергій Станіславович, 1967 року народження, мешканець с.Семиполки. Худорлявий чоловік із хворобливим і якимсь заляканим виглядом. Він нічого не пам’ятав, все плутав, і під час допиту йому раптом стало погано. Дуже було схоже на те, що безпосередньо під час судової перерви його хтось сильно налякав.

Далі читати тут:
http://www.bilozerska.info/?p=6135

семиполки, суд

Previous post Next post
Up