Суд над Віталієм Запорожцем 1.03.2012. Покази очевидців і медсестри. Ч.1

Mar 01, 2012 13:48


Сьогодні, 1 березня 2012 року, у Броварському суді продовжився розгляд справи Віталія Запорожця, який у с.Семиполки у вересні минулого року, не витримавши тривалих знущань, застрелив майора міліції Симоненка.

Під судом, як і всі попередні рази, з ранку до вечора стоїть пікет. Гасло: «Віталій Запорожець - наш герой». Три прапори - державний, червоно-чорний, свободівський. З динаміку лунають повстанські пісні. Коли «воронок» з Віталієм приїздить і виїздить із будівлі суду, починається дружне скандування: «Слава Віталію Запорожцю!». Втім, вигляд у самого Віталія сьогодні пригнічений. Він не ходить по клітці і майже не сперечається з судом, ставить свідкам менше питань, ніж звичайно.

Стадія суду - допит свідків. Вісутній адвокат Іван Макар. Зате прийшло 8 свідків (минулого разу з’явився один дільничний, який не бачив самого конфлікту між Симоненком і Запорожцем, але стверджував, що Симоненко був тверезий).

Сьогодні до обідньої перерви встигли допитати 4 свідків. Це двоє молодих чоловіків і одна жінка, мешканці с.Семиполки, які бачили все, що відбувалося того вечора у кафе «Лелека», а також медсестра, яка надавала пораненому Симоненку першу медичну допомогу. Дивовижно, але ні міліція, ні прокуратура - взагалі ніхто, крім адвоката Сидора Кізіна - цю медсестру ніяк не допитав і взагалі не спілкувався з нею. А молодого хлопця-свідка міліція коротко опитала усно, і коли він сказав, що майор Симоненко того вечора був неадекватний - втратила до нього жодний інтерес.

Суддя Міхієнкова весь робить зауваження Сидору Кізіну, звинувачує його (як на мене, безпідставно) у тому, що він ставить свідкам навідні питання, погрожує відсторонити його від захисту Запорожця.

Отже, КОНСПЕКТ ПЕРШОЇ ПОЛОВИНИ СЬОГОДНІШНЬОГО ЗАСІДАННЯ.

Далі читати тут:
http://www.bilozerska.info/?p=6124

семиполки, суд

Previous post Next post
Up