Добре, що катів побили. Погано, що не за те

Dec 17, 2011 15:05


Дуже темна історія із п’ятьма затриманими спецназом СБУ "Альфа" працівниками Дніпровського РУВС - нібито за катування, ще й перед їхнім професійним святом. Пишуть, що в одного із затриманих зламана щелепа.

Спочатку у ЗМІ з’явилася інформація, що вони нібито відстрілювались, і в результаті "альфівцям" теж довелося стріляти.
Зараз голова міліцейської прес-служби Володимир Поліщук каже, що "перестрілки не було, проте під час операції бійці "Альфа" використали вибухпакет, в результаті чого кілька співробітників міліції "отримали певні ушкодження". А випадок із катуванням, за словами пана Поліщука, трапився більш ніж рік тому - наприкінці листопада минулого року цих працівників запідозрили у катуваннях трьох чоловіків, затриманих за крадіжку іномарки.

НЕ ВІРЮ.
По-перше, чому така реакція саме на цей випадок? Менти постійно катують затриманих. Дійсно, одному з крадіїв іномарки більше ніж рік тому зламали руку. А от Індила взагалі забили до смерті. Де тоді були СБУшники - "тризубівців" ловили? Де вони зараз - ловлять "патріотівців"?

По-друге, нащо було кидати вибухові пакети (думаю, навіть не один, адже один вибух не переплутаєш зі стріляниною)? Взагалі, так можуть брати озброєного кілера, звинуваченого у кількох вбивствах, та й те лише тоді, коли є наказ живим не брати, щоб на суді, бува, не розповів, чого це його кілька років упіймати не могли. А ментів, яких "розкручують" більше року, можна було, наприклад, викликати до кабінету начальника, там зачитати постанову суду, під дулами автоматів вдягнути наручники і тихо вивести. І ніякої стрілянини, ніяких вибухпакетів і зламаних щелеп.
Або спецназ "Альфа" міг просто тихо зайти у будівлю міліції, озброєний автоматами, якийсь полковник наказав би ментам здати зброю - і ніякого опору ніхто б з них не чинив. Брехня, одним словом.

Думаю, що насправді ці кати-невдахи когось не того побили. Мабуть, якийсь СБУшник на вулиці їм щось не те сказав, а вони йому за звичкою щелепу зламали. Звичайно, не рік тому. Це вже після затримання почали шукати, що на них є - а є ж на них на всіх. Ну, і надибали випадок річної давнини з катуванням крадіїв іномарки.

Подібне вже було за часів Андропова, коли менти у метро забили насмерть, якщо не помиляюся, трошки підпилого майора КДБ. Після того дуже погано їм прийшлося, і закінчилося це врешті-решт арештом Чурбанова - головного мєнта країни і зятя Брєжнєва.

Я зовсім не тішуся з того, що ці менти покарані. Бо покарані, напевно ж, не найбільші кати і не за те, що вони зробили в дійсності. Вважаю, що ситуацію виправить лише повна люстрація всієї міліції.

блок грузина, мєнти, сбу

Previous post Next post
Up