Суд над "васильківськими терористами" (фото)

Dec 16, 2011 16:30


Сьогодні, 16 грудня 2011 року, у Києво-Святошинському районному суді відбувся попередній розгляд справи так званих «васильківських терористів» - Ігоря Мосійчука, Сергія Бевза і Володимира Шпари, яким інкримінують кілька статей - підготовка до теракту (підриву вже давно демонтованого на той момент пам’ятника Леніну у Борисполі), зберігання зброї і вибухівки (на якій не знайшли відбитків пальців жодного з фігурантів справи) тощо.

Обвинувачених до суду не доставили, незважаючи на подане три дні тому ними клопотання. У напівтемному залі, практично непридатному для зйомки без спеціального освітлення, стояла порожня клітка - я таких ще не бачила: не тільки грати, а ще й сітка.

(Суперклітка є, а стіни у залі облуплені, а ще, скажу вам по секрету, у будівлі суду немає туалету).


Зал був переповнений, бо прийшла велика група підтримки. Родичі - усі без винятку молодці: не плачуть, посміхаються і готові повністю і в усьому підтримувати своїх синів, братів і чоловіків.


Суддя Бурбела Ю.С., як належить за законом, поставив на обговорення питання, чи можна призначати справу до розгляду.

Захисники просили не призначати у відсутність підзахисних, які мають право на особисту участь у судовому процесі. На це суддя м’яко дорікнув захисниці Мосійчука, що вона могла, не чекаючи, поки клопотання обвинувачених про їхню особисту присутність дійде з СІЗО до суду, прийти до суду і подати клопотання від свого імені.

Захисники подали дуже багато клопотань: Читати далі >>>

Previous post Next post
Up