У Запоріжжі завершився суд над відпилювачами голови Сталіна. Завершився бійкою з комуністами

Dec 12, 2011 13:46


Як повідомляє reporter.zp.ua, а також телефоном Едуард Андрющенко, сьогодні Запорізький суд оголосив вироки тризубівцям, які рік тому відпиляли голову незаконно встановленому комуністами пам’ятнику людожеру Сталіну.

Роман Хмара, Василь Абрамів і Юрій Пономаренко отримали 3 роки позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки; Олексій Зануда - 3 роки позбавлення волі з 2-річним випробувальним терміном, Віталій Вишнюк і Пилип Таран - 3 роки обмеження волі з однорічним випробувальним терміном, Анатолій Онуфрійчук, Василь Лабайчук та Едуард Андрющенко - 2 роки обмеження волі з однорічним випробувальним терміном.

Суд зобов’язав усіх під час випробувального терміну не виїздити за межі України і постановив тризубівцям відшкодувати вартість пам’ятника - майже 110 тисяч грн., але відхилив вимоги комуністів сплатити за моральні збитки і витрати на встановлення і відкриття пам’ятника.

Поки тривало засідання, під судом стояли два пікети - свободівський на підтримку хлопців, і комуністичний. Комуністи були з червоними прапорами і портретами Сталіна, скандували "Фашизм не пройдет", "За Родину! За Сталина! За нашу Победу!", а свободівці: "Комуняку на гілляку!".

Коли після суду Едуард Андрющенко давав інтерв’ю телевізійникам, ззаду хоробро підскочив молодий комуняка і розбив у нього на голові яйце. Після чого підскочили ще двоє, і почалася бійка. Сильно вдарили по нозі маму Едуарда Ніну Андрющенко, яка намагалася зупинити сутичку. Усіх забрали в міліцію. Все це зняли телевізійники і пред’явили відзняте ментам. Після перегляду у міліції не було претензій до Едуарда і його мами, і вони поїхали знімати побої. А затриманих комуністів приїхав визволяти їхній керівник Бабурин.

Закінчу тим, що я стовідсотково вірю у прихід нової влади, яка розпустить компартію за її людиноненависницьку ідеологію і зраду державних інтересів України, а також простежить за тим, щоб усі, хто встановлював незаконний пам’ятник Сталіну, катував затриманих тризубівців, хоробро бив жінку тощо, отримали не менше, але без жодного випробувального терміну.

запоріжжя, суд, пам’ятник

Previous post Next post
Up