Мітинг протесту у Вишневому проти фальсифікацій на виборах мера (анонс)

Dec 12, 2011 00:30

Цитую повідомлення прес-служби ВО "Свобода":

12 грудня 2011 року Комітет опору диктатурі Києво-Святошинського району Київської области закликає вийти на мітинг проти масових фальсифікацій під час позачергових виборів міського голови Вишневого. Мітинг розпочнеться о 12:00 біля ТВК м. Вишневого (вул. Святошинська, 29).

>11 грудня 2011 року у місті Вишневе на Київщині відбулися позачергові вибори міського голови. Боротьба проходила між єдиним представником опозиції - кандидатом від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Вадимом Курбатовим та ставлеником Партії регіонів Іллею Діковим.

На позачергових виборах міського голови Вишневого було зафіксовано значні порушення як напередодні, так і у день виборів. Зокрема, зафіксовано вкидання бюлетенів, голосування одних і тих саме осіб на кількох дільницях, недопущення на дільниці спостерігачів від опозиційного кандидата, присутність офіційної агітації Партії регіонів, відсутність виборців у списках.

Під час відеофіксації вкидання бюлетенів у виборчу урну міліція затримала і доставила у відділок кандидата на посаду міського голови від ВО «Свобода» Вадима Курбатова з метою відібрати і знищити зафіксоване відео.

Станом на 8.30 на позачергових виборах міського голови Вишневого на ДВК №32 ще не було протоколу першого засідання ДВК, печатки на бюлетені ставили вже при відкритій дільниці.

На 10-00, зафіксовано такі порушення:

На дільничній виборчій комісії (ДВК) №33:

1. ДВК розпочала свою роботу з запізненням на 40 хвилин;

2. На дільниці присутній агітаційний матеріал Партії регіонів.

Станом на 13-00 на ДВК №34 зафіксовано наступні порушення:

1. Міліція не допустила журналіста від ВО "Свобода" на виборчу дільницю, мотивуючи це тим, що в нього недійсне посвідчення.

2. За нез’ясованих обставин до виборчої скриньки було вкинуто пачку бюлетенів.

3. Люди не знаходять себе в списках виборців. Постійно з цього приводу спалахують скандали. А надто громадяни невдоволені тим, що за їхніми адресами прописані інші особи.

4. На дільниці голова тримає протоколи в сейфі і видає членам комісії поетапно. Ця схема відома давно. Таким чином є можливість вкинути пачку бюлетенів в слушну хвилину протягом дня, або підкинути під час підрахунку. Як відомо, на цій дільниці має голосувати голова облдержадміністрації А. Присяжнюк.

14-00: дільниця №34: у першу скриньку знову вкинуто пачку бюлетенів. Порушення знято на відео.

Довідка: «Небувале застосування адмінресурсу, відмова у реєстрації та зняття опозиційних кандидатів, підготовка до масових фальсифікацій, відмова у реєстрації членів виборчих комісій від єдиного опозиційного кандидата свідчать про те, що влада вже сьогодні відпрацьовує механізми фальсифікації майбутніх парламентських виборів. «Свобода» заявляє, що їй відомі факти про масштабні фальсифікації, які влада готує на виборах у Вишневому 11 грудня 2011 року. Ми докладемо максимум зусиль, щоб не дозволити вкрасти у виборців Вишневого право на волевиявлення», - йдеться у заяві Київської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода», оприлюдненій напередодні виборів міського голови Вишневого.

свобода, вибори, київщина, анонси

Previous post Next post
Up