Leave a comment

Re: Зарисовки по мотивам kostyantyn1979 October 9 2011, 14:00:35 UTC
Олексію, я маю таке ж право висловитися, як і всі інші.
Щодо неадекватності, то це ти мене лякаєш. Чим тебе саме цей пост роздратував? Усі наведені факти цілком реальні, правдиві й відповідають дійсності. Я не приписую Ярославу Іосифовичу Грицаку нічого від себе, людина дискредитує себе, свою народність і своє місце роботи сама.
Про що писав, наприклад, Аскольд Лозинський:
"Можна Ярослава Грицака вважати лакеєм, навіть зрадником, а можна - тільки слабким істориком. Можна і осуджувати його як за моральні, так і професійні гріхи. Немає сумніву, що його історичні джерела дуже сумнівні, а його заключення дуже часто зовсім без наукових основ. Одначе треба також дивуватися тим людям, а тим більше інституціям, що його називають істориком, а то і професором, а не прямо злісним або замовним байкарем, і дозволяють йому впливати на майбутнє покоління".
(«Український погляд», 18.04.2011р.).
Аскольд Лозинський, голова Світового Конгресу Українців, є членом правління багатьох українсько-американських та світових українських організацій, а також професійних асоціацій США. Проводить активну роботу по об’єднанню світової української спільноти за кордоном. З цією метою не раз зустрічався з президентами США, України, Польщі. Нагороджений орденом України «За заслуги» та відзнаками організацій українців у світі.
Коли у середині 1960-х років, головним чином, у Канаді та Сполучених Штатах був створений Світовий конгрес вільних українців (СКВУ), який після утворення Української держави трансформувався у Світовий конгрес українців (СКУ) та поширив свій вплив на європейські країни та на терени держав, що утворилися на уламках колишнього СРСР, його президентом у 1998 р. став Аскольд Лозинський. Він донині обіймає цю посаду. Сьогодні, поряд з УВКР, Світовий конгрес українців (організація представляє українців, які мешкають поза межами України) є ще однією міжнародною організацією, покликаною об’єднувати українців.
Один із сподвижників проведення з’їздів, конгресів і форумів світового українства, надання представниками діаспори допомоги (в тому числі і матеріальної) історичній Батьківщині та вихідцям з неї.
http://kostyantyn1979.livejournal.com/44385.html
Цей коментар ніде не ображає й не зачіпає тебе особисто.
Тому заспокойся, будь ласка.

Reply


Leave a comment

Up