Звіт про "антитабачні" намети біля Могилянки (фото, відео)

Sep 23, 2011 00:56


На цю акцію я потрапила майже випадково. Перехопили ще до закінчення лівацького мітингу на Софійській, посадили в машину і привезли до Могилянки :)

А біля Могилянки Братство святого Луки, КУПРівці і кілька позаорганізаційних студентів вирішили, не чекаючи кращих часів і настання революційної ситуації, робити потроху її самим. Вони встановили перед входом до центрального корпусу Могилянки три туристичні намети і повісили розтяжку "Оголошуємо загальностудентський страйк проти Табачника!".

Журналісти приїхали раніше, ніж більшість активістів. Красуня Даша, героїня дня, що огріла Табачника букетом, роздавала інтерв’ю. Намети встановили блискавично і сіли чекати, коли міліція почне їх штурмувати і пакувати.

Найпершим підійшов чемний представник благоустрою. Питав, скільки буде наметів, скаржився, що вони займають велику частину тротуару і питав, чому повідомили тільки у КМДА, а в район не повідомили.

Міліції дуже довго взагалі не було. Спочатку не було і студентів, які мали підтримати акцію. Але згодом студенти з’явилися. То одна, то друга група фотографувалися з протестними гаслами і розповідали про свою "палку любов" до Табачника.

Ще трохи згодом з’явилися і менти у кількості трьох-чотирьох осіб. Вони знімали міні-наметове містечко на відеокамеру, але до студентів не наближалися.

Підходив нардеп Юрій Гримчак. Настрій мав оптимістичний і бойовий, підбадьорював протестувальників.

Вийшов ректор Могилянки Сергій Квіт, відомий різкими "антитабачними" заявами. Був, як мені здалося, трошки ошелешений раптовістю акції, казав, що це погано, що її не узгодили зі студентським самоврядуванням Могилянки і з ним особисто. Йому представили героїню дня - студентку Дашу Степаненко, Даша пану ректору явно сподобалась :)

Один за одним підходили відомі громадські активісти. Врешті-решт підійшла і міліція, а саме - начальник міліції громадської безпеки Подільського РУ ГУМВС Олексій Володимирович Гижко. Він дуже ввічливо поспілкувався із Сергієм Мельниченком. Наскільки я зрозуміла, у поданій заявці не були зазначені намети, тому була досягнута домовленість, що ввечері їх згорнуть, а зранку вже буде зареєстрована правильна заявка.

Не знаю, чи згорнули намети на ніч (пішла звідти біля п’ятої вечора), але маю сумні підозри, що зранку все може бути очеплено міліцією...




Даша Степаненко з тим самим букетом




І знову Даша. Є щось у її погляді.




Встановлення наметів






Прийшов "благоустрій"















А ось нарешті і перша міліція









Студенти залюбки фотографуються з протестними гаслами



Виступає Микола Коханівський







Прийшов нардеп Юоій Гримчак (ліворуч)




Ректор Сергій Квіт



Начальник міліції громадської безпеки Подільського РУ ГУМВС Олексій Гижко

image Click to view



табачник, братство святого луки, студенти

Previous post Next post
Up